Energy Ring Ön Kamerayı Batarya Göstergesi Yapıyor

Samsung'un delikli ön kamera tasarımı, bir uygulama tarafından akıllıca bir kullanım alanı buldu!

Delikli kamera gösterge olursa...

Üreticilerin her bir yeni telefon modelinde ekran-gövde oranlarını en üst düzeye çıkarmak adına benimsedikleri telefon tasarımları hakkında karışık tepkiler duymak mümkün. Şirketlerin çoğu "çentik" e güvenmekte ısrarcıyken bazı telefon üreticileri de bu konuda biraz daha yaratıcı bir çözüm olan "delik ekran"ın peşinde

Energy Ring Ön Kamerayı Batarya Göstergesi Yapıyor

İster sevin ya da nefret edin, Samsung Infinity-O ekran teknolojisi ile farklı bir yaklaşımı benimsedi ve birçok kullanıcı ise bu tasarımı benimsemek adına eğlenceli yollar buldular. Ancak Energy Ring uygulaması işleri tamamen yeni bir seviyeye taşıyor ve Galaxy S10 ve Galaxy S10e'deki kamera açıklığının etrafına bir batarya seviye göstergesi koyuyor.

Energy Ring; halka kalınlığını değiştirme, pilin azalması sırasında grafiğin aldığı yönü ve ayrıca bataryadaki şarj seviyesine karşılık gelebilecek farklı renk segmentlerini seçme imkanı veren kişiselleştirme seçenekleri sunuuyor. Dahası, uygulamada tam ekran uygulamalar kullanırken halkayı devre dışı bırakmanıza izin verecek bir seçenek de var.

Energy Ring Ön Kamerayı Batarya Göstergesi Yapıyor

Bu uygulamanın Samsung'un yeni amiral gemisine sahip olan kişilerin dikkatini çekeceği şüphesiz ancak uygulama pil ömrü açısından ne kadar verimli? Neyse ki geliştirici bu soruyu cevapladı:

"Energy Ring ekranda konumlandığı süre boyunca işlemciye hiç yük bindirmez ve eğer pil seviyesi değişirse, Android altyapısı sayesinde Energy Ring bu değişimden derhal haberdar olur. Uygulama uyandıktan sonra, rnerji halkası şeklindeki batarya göstergesi hızla kendini günceller ve uygulama uykuya geri döner. Ve uygulama daha da verimli olmak için ekranı kapattığınızda derin uyku moduna geçer, yani ekran kapalıyken pil seviyesindeki değişiklikler uygulama tarafından okunmaz bile."

Uygulamanın bildirimlere erişiim istemesi, kullanıcılar arasında gizlilik ile ilgili endişelere sebep olabilir, Uygulamanın geliştiricisi, uygulamansının telefona gelen herhangi bir bildirimi okumadığını ancak Energy Ring'in işlevlerini yerine getirebilmesi için söz konusu izne ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Bu uygulama ilginizi çektiyse uygulamayı Google Play Store üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Galaxy S10+ sahipleri ise henüz bu uygulamadan ne yazık ki faydalanamıyor, ancak geliştirici yakında bu model için de destek eklemeyi planladığını söylüyor.

Okuyucu Yorumları