Eski bir iPhone prototipi ortaya çıktı!

iPhone'un üretim aşamasında Apple'ın onu denemek için ürettiği bu prototip, sizi de şaşırtacak!

Bu "şey" aslında bir iPhone!

Apple'ın iPhone serisi, firmanın cep piyasasını baştan aşağı değiştiren bir ürün serisi. Başarılı bir iPod serisinin ardından Apple, iPhone'u 2007'de ortaya çıkardı ve iPhone o zamandan beri akıllı cep telefonu piyasasının temeli oldu.

Fakat 2007'de piyasaya çıkmadan önce, ürün son halini almadan önce bazı prototipler üretilmesi gerekiyordu . Ars Technica'nın eline geçen bu resimde gördüğümüz şey, ilk iPhone'un prototiplerinden bir tanesi. Her ne kadar son halini hiç andırmasa da bu prototip, iPhone'un temelini oluşturuyor.

Cihaz, kabaca 5x7-inç'lik bir ekrana, birer USB ve Ethernet girişine, ayrıca seri porta sahip. Büyük boyutuyla dikkat çeken cihaz, bu kadar çok bağlantı yuvası ile bir telefon prototipinden çok küçük bir laptopu andırıyor. Bunlara ek olarak, aletin kullandığı işlemci ARM 9 serisinden, Samsung'un S3C2410 çipinin bir türevi olduğu düşünülüyor; hızı ise 200-233 MHz arası.

Apple cihazlarının prototiplerine sıkça rastlamıyoruz. Cihazın iPhone'a hiç benzemediğini düşünürsek, sadece iPhone teknolojisinin denenmesi için üretilmiş bir cihaz olduğunu düşünebiliriz. Bu cihaz üretilmesine bir dönüm noktası diyebiliriz, çünkü muhtemelen bundan sonra geriye kalan sadece cihazın küçülüp bildiğimiz tasarımına kavuşması oldu.

Okuyucu Yorumları