Eski Galaxy'lere Bixby Tuşu Müjdesi

Samsung, Galaxy S10 serisi ile birlikte kullanıcılara sunmaya başladığı bu özelliği, daha eski Galaxy'lere de taşıdı!

Eski Galaxy'lere Bixby tuşu müjdesi

Samsung Galaxy S10 serisinin yeni özelliklerinden biri, telefonun yanındaki Bixby düğmesinin ne yapacağını seçmenizi sağlayan, Bixby tuşunu kişiselleştirme imkanı sunması. Şimdi ise Samsung, bu özelliği diğer Bixby özellikli cihazlarda da kullanılabilir hale getirdi.

Bixby, telefon kullanıcılarının telefonlarını sesli komutlarla kullanmalarına imkan tanıyor ancak Siri, Alexa ve Google Assistant gibi diğer kişisel asistanlar kadar ilgi çekebilmiş değil ve Samsung, Bixby tuşunun daha işlevsel olması için inadından vazgeçmiş durumda.

Bixby tuşu sahibi S10 öncesi Samsung cihazları olan Galaxy S8 ve S9, Note 8 ve Note 9 da artık bu tuşu kişiselleştirme imkanına sahip.

Tuş kişiselleştirme, Bixby tuşuna farklı şekillerde basmanın farklı seçenekleri etkinleştirdiği anlamına geliyor - asistanı açmak için bir kez basmak yerine, bu işlev tek veya çift basmayla eşlenebilir. Diğer basma Spotify veya sosyal medya platformu gibi belirli bir uygulamayı açmak için atanabilir.

Samsung, özelliğin bahsi geçen cihazlara yeni bir Bixby güncellemesi ile dağıtmaya başladı. Siz de Bixby güncellemesini yaparak, şu ana dek muhtemelen pek işinize yaramayan bir tuşa yeni görevler vermeye başlayabilirsiniz...

Okuyucu Yorumları