Eski Microsoft CEO'su Pişmanlıklarını Anlattı

Microsoft'un önceki CEO'su olan Ballmer, "en büyük hatalarından birini" itiraf etti!

Ballmer'ın pişmanlıkları!

Satya Nadella Microsoft'un başına geçtiğinden beri, firma adeta hayata geri döndü. HoloLens ve Surface serisi gibi piyasayı etkileyen ürünler çıkararak eski günlerindeki gibi yenilikçi bir firma olmaya başladı. Hatta firmanın hisse senedi fiyatları 70 dolara ulaştı. Bu firmanın tarihinde bir ilk.

Firmanın şu anki başarısında, bir öncek CEO olan Steve Ballmer'ın rolü ise bir çok tartışmaya konu oldu. Şu an milyar dolarlık bir iş olan Surface serisi, Ballmer'ın zamanında geliştirilmeye başlanmıştı ve bu yüzden bir çok kişi firmanın şu anki durumunda Ballmer'ın büyük payının olduğunu düşünüyor.

Ballmer kendisine pay çıkarmaya çalışmıyor. Yakın bir röportajda, Microsoft'u doğru yönlendiremediği ve donanım trendlerindeki değişime geç tepki verdiği konusundaki pişmanlıklarını anlattı.

Yazılım konusunda iyi olmanın yollarından birinin de donanımda iyi olmak olduğunu belirten Ballmer, donanım yönündeki gelişmeye daha çok odaklansalardı daha erken başarılı olabileceklerini belirtti.

Ballmar şimdi donanım yönünde yeniden çabalamak istiyor gibi görünüyor. Buna karşın o zaten şu an Microsoft'da büyük rol oynayan Xbox, Bing, Cortana, Office 365 ve Azure gibi ürün ve servislerin yapımında rol oynamıştı. Bunların hepsi şu anki CEO Satya Nadella'nın gelecek vizyonuna katkıda bulundu.

Okuyucu Yorumları