Eski nesil konsollara GTA 5 ayarı!

Xbox 360 ya da PlayStation 3 sahibiyseniz, Grand Theft Auto 5'ten kötü bir haberiniz var...

Eski konsollara GTA ayarı!

Neredeyse iki yıl önce, oyunun yayınlanmasından beri Grand Theft Auto V'in çok oyunculu parçası inanılmaz bir şekilde büyüdü ve üç yeni platformda tekrar yayınlandı. Bu süre içerisinde de tüm oyuncular için sürekli olarak bedava güncellemeler yayınlandı. Bu eklentiler yeni oyun öğelerini, kişiselleştirmeleri ve hatta grupların büyük zorlukları karşılarına alarak küçük bir servet kazanmalarını sağlayan sevilen "Heist" (soygun) görevlerini oyuna ekledi.

Bir miktar tartışmalı olsa da, bu güncellemelerin oyunun yayın sonrasında özellikle eski nesil konsollarda hayatta kalmasını sağladılar. Şu ana kadar Xbox 360 ve PlayStation 3, eski donanımları kullanmalarına rağmen bu güncellemeler tarafından desteklenmekteydi ve oyunun ilk sürümünden mümkün olduğu kadar faydalanabilmekteydi. Oyun içerisinde birinci kişi gözü kamerası gibi bazı özellikler sadece yeni nesil konsollar için sunulmaktaydı ve artık, Rockstar Games'in açıklamasına göre, bu eski sistemlerin teknik sınırlamaları yüzünden sunulan güncellemeler aşamalı olarak azaltılacak: "Daha önce de bahsettiğimiz gibi, her indirilebilir güncellemenin hem kaynaklar hem de ek kodlamalar için fazladan bellek istemesi ile beraber eski nesil konsolların başa çıkabilecekleri teknik kapasiteye bir noktada ulaşabileceğimizi biliyorduk. Zaman içerisinde bütün oyunu optimize etmeye devam ederek son nesil donanımdan mümkün olduğu kadar fazla bellek kullanmaya çalıştık ve bir noktada, bu sistemlere bütün oyunun dengesini tehlikeye sokabilecek içerikleri eklemeye devam ettik. Şu an itibariyle, bir sonraki büyük içerik güncellemesini eski sistemler için rahatlıkla sunabileceğimizi düşünmüyoruz..."

Her ne kadar eski sürümlerin güncelleme serisinden yoksun kalması üzücü olsa da, bunun anlamı GTA Online'ın yakın bir zamanda özellik kaybedeceği değil. İki yaşında olan ve halen güncelleme almaya devam eden oyun, Rockstar Games'in oyuna bağlılığının bir göstergesi ve içinde bulunduğumuz bu çağda, oldukça takdire değer bir davranış. Ücretli genişletmelerin yaygın olduğu bir endüstri içerisinde bu kadar yüksek kaliteye sahip ve yayınlanmasının üzerinden geçen zamana rağmen halen güncelleme almaya devam eden bir oyunu görmek, paranızın çöpe gitmediğinin bariz bir işareti.

Okuyucu Yorumları