Exynos 2200'nin Galaxy S23 FE'de, Galaxy S22 Ultra'dan daha iyi performans göstermesinin nedeni belli oldu

Bir inceleme videosu, Galaxy S23 FE'nin içerisindeki Exynos 2200 işlemcinin Galaxy S22 Ultra'dan daha iyi performans göstermesinin nedenini ortaya çıkartmayı başardı.

Exynos 2200, Galaxy S23 FE'de Galaxy S22 Ultra'dan daha iyi performans gösteriyor

Samsung, Galaxy S23 FE'de iki yaşındaki Exynos işlemcisini kullanacağını açıklandığında herkes telefonun performansının ve pil ömrünün kötü olacağını düşündü. Ancak, birkaç inceleme Galaxy S23 FE'nin içindeki Exynos 2200 yonga setinin Galaxy S22 Ultra'da olduğundan daha iyi performans gösterdiğini ve bunun bir nedeni olduğunu gösterdi.

Galaxy S23 FE, Samsung telefonlarda şimdiye kadar görülen en güçlü soğutma sistemine sahip. Galaxy S23 FE'nin bir parçalanma videosu, Samsung'un termalleri kontrol altında tutmak için oldukça büyük bir soğutma sistemi ile donattığını ortaya koyuyor, bu yüzden işlemci Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra'da olduğu kadar fazla ısınmıyor. Saat hızını düşürmediği için yonga seti, Galaxy S22 serisinde olduğundan daha iyi performans gösteriyor.

Telefon, Galaxy S23 FE'nin metal çerçevesine yapıştırılmış cam bir arka yüze sahip. Toza ve suya dayanıklılık için IP68 derecesi olduğundan, tüm deliklerin ve boşlukların kauçuk veya yapıştırıcı ile kapatıldığını görebilirsiniz. Video, kamera lens kapaklarını hafifçe ısı uygulayarak ve kaldırarak kolayca değiştirebileceğinizi ve ardından yeni lensleri takabileceğinizi gösteriyor. Kamera lenslerini değiştirmek için arka panelin tamamını çıkarmanıza gerek kalmıyor.

Telefonun arka plakası çıkarılmadan önce sökülmesi gereken 20 adet Philips vidası mevcut. Bazı şerit konektörleri, şarj bobinini ve NFC antenini çıkardıktan sonra, çekme tırnağını kullanarak pili kolayca çıkartabiliyorsunuz. RAM ve yonga seti tarafından üretilen ısının aktarılmasına yardımcı olmak için birkaç grafit ped de bulunuyor. Yonga seti, RAM, depolama, sensörler ve kameralar dahil olmak üzere tüm ana bileşenler ana karta bağlı. Telefonun tamir edilebilirlik puanına ise 10 üzerinden 8,5 verilmiş.