Facebook Canlı Yayında Kısıtlamaya Gidiyor

Facebook, Yeni Zelanda'daki terör saldırısının ardından platformundaki canlı yayın işlevine değişiklik getirebilir

Herkes canlı yayın yapamayacak!

Facebook COO Sheryl Sandberg, Instagram bloguna geçtiğimiz akşam yazdığı bir gönderide "Daha fazlasını yapmamız gerektiği yönündeki geri bildirimlerinizi duyduk - aynı fikirdeyiz" cümlelerini kullandı. New Zealand Herald'da da yayınlanan yazı, "Nefretle Karşı Kazanabiliriz" başlığını taşıyor.

Özellikle Yeni Zelanda'daki terör eylemine gönderme yapan Sandberg, saldırganın 17 dakikalık orijinal Facebook Live yayınından kesitler gösteren 900'den fazla videonun platformda tanımlandığını açıkladı. Sosyal medya devi, terör eylemine ait görüntüler içeren bu videoları tanımlamak ve bunları engellemek için araştırmalara belirtilmemiş bir miktarda yatırım yapıyor.

Ancak daha da önemlisi, dev şirketin platform üzerinde kimin canlı yayın yapabileceği konusunda getirilmesi düşünülen kısıtlamaları "test ediyor" olması. Cleveland'daki bir katilin cinayetini bir Facebook canlı yayınında yayınlamasından ancak yaklaşık iki yıl sonra platformun söz konusu kısıtlamaları masaya getirmiş olması oldukça geç kalınan bir hamle olarak görülebilir ancak yine de söz konusu eylemlerin listesi göz önünde alındığında Sandberg'in yapabildiği tek açıklama, potansiyel kısıtlamaların "sadece Facebook Topluluk Standartları'nın çiğnenmesi" durumunda uygulanabileceği yönünde.

Sosyal medya devi, gelecekte benzer durumlara daha hızlı yanıt verebilmek için içerik inceleme sürecini yeniledi ve Yeni Zelanda'daki insanları yerel organizasyonlar ve devlet kanalları aracılığıyla desteklemenin yolları üzerinde çalışıyor.

Okuyucu Yorumları