Facebook, Gizlilik Ayarlarını Gözden Geçiriyor!

Facebook, yaşanan kullanıcı verisi skandalının ardından, ilk ciddi adımını işte bu değişikliklerle attı!

Facebook'ta ilk ciddi değişim

Facebook, yeni paylaştığı bir blog gönderisinde güvenlik ve gizlilik ayarlarını gözden geçireceğini, ayarları daha görünür hale getirip, kolaylaştıracağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Cambridge Analytica fiyaskosunun ardından incelemelere tabi tutulan sosyal devden geç de olsa bir özür gelmişti. Facebook, değişiklikler üzerinde GDPR'nin EU veri koruma kuralları için daha önceden çalışmaya başladığını söylese de, Cambridge Analytica sızıntısının sosyal platformun itibarına zarar verdiğini de kabul ediyor.

Bizim gizliliğimiz için çalıştığından şüphemiz olmayan Gizlilik Şefi Erin Egan, yaptığı açıklamada "Gizliliğin önemi hakkında daha fazla şey duyuyoruz ve bunun hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacımız var," dedi. Değişiklikler, şu üç kategoriye ayrılıyor: Daha temiz ve daha kolay bir ayar arayüzü, yeni bir gizlilik kısayolları menüsü ve paylaştığınız verileri takip edip düzenlemeye yönelik yeni araçlar.

Facebook, Gizlilik Ayarlarını Gözden Geçiriyor!

Yukarıda eskisiyle yan yana görebileceğiniz yeniden tasarlanan ayarlar menüsü, bilgilere tek bir yerden ulaşmanıza izin veriyor. Yeni menü aynı zamanda eskisinden çok daha açıklayıcı.

Facebook, Gizlilik Ayarlarını Gözden Geçiriyor!

Yeni veri yönetimi araçları ise yeni "Bilgilerinize Ulaşın" sayfasında bulunuyor ve buradan en son etkileşimlerinizi görebiliyor, silebiliyorsunuz. Facebook, resimler, kişiler ve gönderiler gibi paylaştığınız verileri indirmenin artık daha kolay olacağını söylüyor.

Firma bu değişiklikler için çalışmalarına gerçekten de 25 Mayıs'ta devreye girecek yeni GDPR kuralları için önceden başlamış olabilir. Elbette duyurunun şimdi yapılması bir taktik gibi görünüyor.

Facebook, "önümüzdeki haftalarda" kullanım şartlarında bazı değişiklikler yapacağını ve veri ilkelerini, verilerin toplanması ve kullanımı açısından daha saydam bir hale getireceğini söylüyor.

Facebook'a olan güvenin azaldığı, önemli firma ve isimlerin sosyal platformu terk ettiği şu günlerde sosyal devin özür dilemekten fazlasını yapması gerekiyordu. Bu yapılanların yeterli olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Okuyucu Yorumları