Zuckerberg'den Beklenen Özür Geldi

Facebook'un patronu Zuckerberg, verdiği tam sayfa gazete ilanıyla, Facebook tarihinin en büyük skandalı için kullanıcılardan böyle özür diledi!

Zuckerberg'den tam sayfa özür

Facebook, günlerdir konuşulan ve büyük bir skandal haline gelen veri sızıntısı hakkında şimdiye dek çok fazla açıklama yapmamıştı. Ağ üzerinde yayınlanan açıklama ise, pek çok kullanıcı tarafından bir özür olarak kabul görmemişti. Hatta interenet üzerinde "Facebook'u kapatın" şeklinde düzenlenen kampanyalar büyük ses getirmeye başlamıştı.

Zuckerberg'den Beklenen Özür Geldi

Şimdiyse Mark Zuckerberg, İngiltere'de yayın yapan bazı gazetelere verdiği tam sayfa ilanla, gerçek anlamda özür dilemiş bulunuyor. İşte Zuckerberg'in, o ilanda söyledikleri:

"Bilgilerinizi korumak konusunda sorumluluğumuz var. Eğer bunu yapamazsak, hak etmiyoruz demektir.

Bir üniversite öğretin görevlisi tarafından geliştirilen ve 2014 yılında milyonlarca insanın Facebook verisini sızdıran quiz uygulamasını duymuş olmalısınız. Bu bir güven ihlaliydi ve bununla ilgili o zaman daha fazla şey yapamadığım için üzgünüm. Böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için önlemler alıyoruz.

Benzer uygulamaların, kullanıcılardan çok fazla kişisel veri talep eden uygulamaların çoğunu durdurduk. Ayrıca kullanıcılardan bilgi isteyen uygulamalara da belli sınırlar getirdik.

Kullanıcılardan bilgi isteyen her bir uygulamayı, durumu düzeltmek için incelemeye devam ediyoruz. Daha fazlasının olduğunu düşünüyoruz. Bu uygulamaları bulduğumuzda hepsini kapatacağız ve etkilenen kullanıcıları bilgilendireceğiz.

Son olarak, sizlere hangi uygulamalara hangi izinleri verdiğinizi de hatırlatacağız. Böylelikle, artık vermek istemediğiniz izinleri kaldırabileceksiniz.

Bu topluluğa inancınız için teşekkür ederim. Sizin için daha iyisini yapacağıma söz veriyorum.

Mark Zuckerberg"

Okuyucu Yorumları