Facebook gönderilerinizi artık yapay zekaya yazdırabileceksiniz

Meta, Facebook gönderilerinizi sizin yerinize yazabilen, özel bir yapay zeka aracı üzerinde çalışıyor olabilir.

Facebook gönderilerinizi artık yapay zekaya yazdırabileceksiniz

Meta'nın Facebook için “AI ile Yaz” (Yapay Zeka ile Yaz – Write with AI) adı verilen yeni bir yapay zeka destekli yazma asistanı aracı üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Yayınlanmayan araca ait olduğu iddia edilen ekran görüntüleri, Alessandro Paluzzi tarafından sosyal ağ platformu X üzerinde paylaşıldı.

Paluzzi daha önce de Meta Verified feed’i ve şirketin birden fazla kişiliğe sahip yapay zeka sohbet robotu gibi geliştirilmekte olan özellikleri ortaya çıkarmıştı. Ekran görüntülerine göre AI ile Yaz, kullanıcılardan metin istemleri alacak ve Facebook için gönderi hazırlamalarına yardımcı olacak. Gönderi oluştur arayüzünde kullanıcıların asistanı başlatmak için dokunabileceği bir “Yazmama yardım et” seçeneği yer alacak.

Kullanıcılar, Meta’nın yazma asistanına dilbilgisini düzeltmesi veya komik, gündelik veya profesyonel gibi belirli bir tona uyması için komut verebilecek. Ekran görüntülerinden birinde yapay zekanın “gönderileriniz için benzersiz ve kişiselleştirilmiş metinler oluşturacağı” belirtiliyor ve Meta’nın, yazma aracını geliştirmek için metni ve istemleri kullanabileceğini ekliyor.

Ancak bu yazma asistanını, kısa bir süre önce duyurulan, şu anda beta sürümünde olan ve Facebook, WhatsApp ve Instagram için kullanılabilen Meta AI sohbet robotuyla karıştırmamak gerekiyor. Meta AI sohbet robotu, sizinle etkileşime girebilen ve web’den bilgi alabilen ChatGPT tarzı bir yapay zeka asistanı.

Meta AI, bire bir görüşmelere ek olarak, sohbete ilgili bilgileri bırakabileceği grup konuşmalarının da bir parçası olabilir. Meta, her biri kendi tarzına sahip olan ve yemek, oyun, seyahat, mizah, yaratıcılık vb. farklı konularda uzmanlaşmış yaklaşık 28 farklı yapay zeka kişiliği geliştirdi.

Yazma asistanının ne zaman gün ışığına çıkacağını (veya gerçekten sunulup sunulmayacağı) henüz belli değil. Ancak üretken yapay zeka tarafından desteklenen metin tabanlı yazma asistanları günümüzde yaygın olarak görülüyor. Örneğin LinkedIn, kullanıcılarının profil biyografilerini iyileştirmeleri ve işe alım yöneticilerine etkili mesajlar yazabilmeleri için yapay zeka araçlarını başlattı bile.