Facebook, Instagram ile ne yapacak?

Facebook, Instagram'ı satın aldı almasına ama bundan sonra neler olacağını kimse bilmiyor!

Bu işin sonunda ne olacak?

Facebook, dün akşam sosyal fotoğraf düzenleme uygulaması Instagram'ı satın alacağını açıklamış ve hepimizi şaşırtmıştı. Peki Instagram'ın sosyal özelliklerini kaldırmayı düşünmeyen Facebook, onunla ne yapmayı planlıyor?

Ekim 2010'da hizmete açılan Instagram, bugün yaklaşık 30 milyon kullanıyıcıya sahip ve hizmete günde 5 milyonun üzerinde fotoğraf yükleniyor. Instagram için çalışanların sayısı ise sadece 13. Ücretsiz olan mobil Instagram uygulaması, fotoğraflarınızı karşıya yüklemeden önce onlara 17 farklı efekt eklemenize izin veriyor. Facebook CEO'su Mark Zuckerberg, Instagram'daki "diğer sosyal ağalara gönderebilme, dilediğinizde Facebook'a göndermeme, takipçilere sahip olabilme, arkadaşlarınızı Facebook'dan ayrı olarak takip edebilme" gibi özellikeri korumayı planladıklarını söylüyor.

Facebook'un ilk kez bu kadar çok kullanıcısı olan bir ürünü satın aldığını söyleyen Zuckerberg, bunun önemli bir kilometretaşı olduğunu vurguluyor.

Instagram CEO'su Kevin Systrom ise sitesinin blog'unda Instagram'ın değişmeyeceğini, "bilinen ve sevilen aynı Instagram uygulaması olarak kalacağını" açıkladı.

Okuyucu Yorumları