Facebook, Kanadalı Bir Firmayı Askıya Aldı

Veri skandallarıyla başı büyük dertte olan Facebook, şimdi de şüpheli bir Kanadalı bir firmayı platformundan çıkardı!

Facebook'tan yeni önlem

Cambridge Analytica veri skandalının yaralarını henüz sarmaya çalışan Facebook, verilerini düzgün kullanmayan bir üçüncü parti firmayı daha engelledi.

Sorun, engellenen Kanadalı siyasi danışmanlık firması AggregateIQ'nun Facebook'un kullanım şartlarını çiğnemiş olması. Cambridge Analytica'dan sızan verilerin AggregateIQ ile bağlantısı bulunduğu söyleniyor ve görünüşe bakılırsa bu bağlantı, oldukça güçlü.

Facebook'tan konuyla ilgili şöyle bir açıklama yapıldı:

"AggregateIQ, en son raporların ışığında Facebook kullanıcı verilerini uygun olmayan biçimde almış olabilir. (Bu yüzden AggregateIQ'yu) inceleme yaptığımız esnada askıya aldığımız işletmeler arasına ekledik."

Guardian'ın yaptığı araştırmalara göre AggregateIQ, Facebook'tan Brexit oylamasıyla ilgili veri toplamış olabilir. İncelemeler sürdüğünden gerçeklerin ortaya çıkması için biraz beklememiz gerekecek.

AggregateIQ ise yaptığı açıklamada herhangi bir Facebook verisine veya Cambridge Analytica tarafından ulaşılan verilere erişmediğini, yasalara ve yönetmeliklere tam anlamıyla uygun davrandığını söyledi.

Veri skandallarıyla boğuşan Facebook'un geçirdiği zor günler, firmanın verilerimizi nasıl kullandığının sorgulandığı şu sıralarda henüz geride kalmış değil.

Okuyucu Yorumları