Facebook Messenger ile takip edilebilirsiniz!

Basit bir Chrome eklentisi, Facebook Messenger kullanıcılarının canını böyle yakabiliyor!

Messenger'da garip tehlike!

Facebook'un birçok bilgi topladığının muhtemelen hepimiz farkındayız. Sosyal medya devinin mesajlaşma uygulaması Facebook Messenger ile lokasyon ve konum bilgilerimiz de kayıt altına alınıyor. İşin kötü yanı bu verilere kolayca ulaşabiliyor olması.

Marauders Map isimli Chrome eklentisi ile bir mesaj göndererek tüm arkadaşlarınızın konum bilgilerine tek seferde ulaşabiliyorsunuz. Harita üzerinde işaretlenen bu konum bilgileri ile takip edilebilmek büyük bir güvenlik zaafı olarak değerlendirilebilir.

Facebook Messenger mobil uygulaması varsayılan olarak konumunuzu kaydetmek üzerine ayarlanmıştır. Mesaj kutusunun sağ tarafındaki GPS ikonu mavi renkte yanıyorsa konum bilgileriniz açık demektir. Bu can sıkıcı özelliği kapatmak isterseniz aşağıdaki adımları izlemeniz yeterli olacaktır.

Android için:

1- Menu ikonuna tıklayın > Ayarlar > Konum Servisleri
2- Konum servisleri kutucuğunu işaretini kaldırın

iOS için:

1- Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri
2- Facebook Messenger'ın konum seçeneğini kapatın

Bu işlemle birlikte bundan sonra göndereceğiniz mesajlarda konum bilgileriniz paylaşılmaz ancak eski lokasyon bilgileriniz silinmez ve yine kayıt altında kalır. Yani eski konumlarınız yukarıda bahsi geçen yöntem kullanılarak kolaylıkla görüntülenebilir.

Okuyucu Yorumları