Facebook sanal gerçeklik sistemini güncelliyor!

Facebook'un Oculus mimarisiyle ilgili yeni planları ortaya çıktı.

Oculus yeniden şekilleniyor!

Facebook, Oculus Yapay Zeka Mimarisi'ni yeniden düzenlese de, çok ciddi değişiklikler gerçekleşmeyecek. Facebook'un Oculus'tan sorumlu uzmanları, "Yapay ve artırılmış zeka mimarisine, yakın zamanda küçük teknik dokunuşlar yapılacağını" açıkladı. Kısacası Oculus, donanım bazında radikal bir değişikliğe uğramayacak. Sosyal medya devinin amacı, geleceği garanti altına alırken, abartı uygulamalar ve harcalamalardan kaçınmak yönünde.

İddialara göre Facebook, ultra ince "Moonshot" kulaklıkları üstünde çalışıyor. Şirket, buna ek olarak; PC'ye bağlı donanımları tek tek ele almak yerine, çoğunluğun şikayet ettiği sorunlara yönelmeyi tercih edecek.

Facebook'un çeşitli yan ürün politikaları(kulaklıklar, gözlükler, bağlantı noktaları, ekranlar), yeni Oculus Rift teknolojisinde ciddi rol oynayacak. Böylece Oculus mimarisi, şirketin ana hedeflerinden biri olarak karşımıza çıkacak.

Oculus VR; Facebook tarafından 2012 yılında, 2 milyar dolar karşılığında satın alınmıştı. Oculus Rift konsol ve PC'lere bağlanabildiği gibi, Samsung'un yeni nesil akıllı telefonları ile de tam uyum gösteriyor.

Okuyucu Yorumları