Facebook'un insansız uçakları dev gibi!

Ucuz internet bağlantısı sağlamak isteyen Facebook, amacına ulaşmak için bu "devleri" kullanacak!

Facebook'un "devleri!"

Facebook, önümüzdeki 2 ila 5 yıl içinde, internete erişim imkanı olmayan, dünyanın yüzde 15'lik nüfusuna pratik ve ekonomik internet bağlantısı ulaştırmak için, internet dağıtan insansız hava araçlarını kullanacak. Bu amaçla tasarlanan ve çok uzun süre havada kalabilen, güneş enerjisi ile çalışan insansız hava araçlarının boyutu ise bir Boeing 747 kadar olacak. Ancak elbette çok daha hafif olacaklar ve bu sayede yere inmeden aylarca havada kalabilecekler.

30 bin metre gibi, atmosfer ile uzayın birleştiği sınır seviyesinde uçacak olan insansız hava araçları bu sayede hava trafiği için risk oluşturmayacak ve alçak seviye uydular gibi çalışacaklar. Afrika, Latin Amerika ve Asya'da toplam 21 ülkenin üzerinde uçacak olan Drone'lar bu sayede, o bölgedeki halkın ucuz ve hızlı internet erişimine sahip olmasını sağlayacak.

18 bin metrenin üzerindeki uçan uçaklar için herhangi bir kısıtlama olmadığı için Facebook drone'ları 30 bin metrede hava trafiğine tehdit oluşturmadan uçabilecekler. Ancak, Google'ın da Project Loon isminde benzer bir projesi bulunuyor ve ayrıca NASA dünyadaki tüm drone'ların uçuşlarını bir standarda bağlayacak özel bir çalışma yapıyor. Dolayısıyla Drone'ların havada çarpışmalarını engellemek üzere bazı kurallar olacak ve Facebook'un sadece bu kurallara uyması yeterli olacak. Facebook deneme uçuşlarına 2015'te başlayacak.

Okuyucu Yorumları