Facebook'ta Yüz Tanıma Özelliği Testte!

Yakında Facebook hesabınızı geri almak için yüzünüzü kullanmanız yeterli olabilir!

Facebook'a yüz tanıma mı geliyor?

iPhone X ile gündeme gelen yüz tanıma ile kilit açma teknolojisi görünüşe bakılırsa yayılmaya başladı bile. Yeni habere göre Facebook, kilitlenmiş hesabınıza erişmeniz için bir yüz tanıma sistemi üzerinde çalışıyor.

Özellik ilk olarak nasıl çalıştığını gösteren bir tweet'te görüldü, daha sonra ise Facebook tarafından gerçekten bir yüz tanıma teknolojisi denemesi olduğu TechCrunch'a doğrulandı. Her yeni Facebook özelliğinde olduğu gibi test için şu an sadece sınırlı sayıda kullanıcıya açık.

Özellik şimdilik, normal bir şekilde hesabınıza giriş yapmaya yönelik değil, sadece erişemediğiniz bir Facebook hesabını geri kazanmanız için tasarlanmış. Diğer bir deyişle, birisi hesabınızı ele geçirirse, kayıtlı bir telefona yüzünüzü gösterip geri alabilirsiniz.

Facebook, iki faktörlü kimlik denetleme gibi hesap koruma özelliklerinin kaldırılmayacağını, bunun sadece kim olduğunuzu kanıtlamanın ekstra bir yolu olduğunu söylüyor. Facebook'ta hesabınızı geri kazanmak için kullanabileceğiniz diğer bir yol da "güvenilir" arkadaşlar belirleyip, hesabınıza erişemediğiniz durumlarda onlardan yardım almak.

Tüm bunlardaki esas amaç istenmeyen biri e-mail adresinizi ve şifrenizi ele geçirse dahi Facebook hesabınızı ele geçirmesini tamamen imkansız hale getirmek. Test başarılı olursa, özellik yakında herkese açılacaktır.

Okuyucu Yorumları