Facebook'tan Yeni Haber Kaynağı Denetimleri

Facebook, haber kaynağınızda görünenleri daha iyi anlamanızı ve kontrol etmenizi sağlayan işlevini sunmaya başladı.

Facebook'tan yeni kontrol işlevleri

Facebook, yeni "Bu gönderiyi neden görüyorum?" işlevini kullanıma sunmaya başladı. Yeni işlev, haber kaynağınızda görünen arkadaşlarınıza, sayfalara ve gruplara ait gönderileri daha iyi anlamanızı ve yönetmenizi sağlıyor.

Facebook'tan Yeni Haber Kaynağı Denetimleri

Yeni araca ulaşmak için gönderinin sağ köşesindeki açılır menüye tıklamanız yeterli. Buradan hangi gönderiyi neden gördüğünüzü (örneğin bir sayfa veya grup üyeliği nedeniyle) bir bakışta anlayabiliyorsunuz. Aynı türdeki gönderileri daha çok veya daha az görmeyi de tercih edebiliyorsunuz. Burada haber kaynağınızı kişiselleştirmeye yönelik "takipten çık", "haber kaynağı tercihleri", "gizlilik kısayolları", "en başta gör" gibi bazı kısayollara da ulaşabiliyorsunuz.

Facebook, "Bu gönderiyi neden görüyorum?" işlevini daha fazla saydamlık arayan kullanıcıların talepleri üzerine sunduğunu söylüyor.

Bu arada Facebook, "Bu reklamı neden görüyorum?" aracını da güncelleyerek daha saydam hale getirdi. Artık reklamın Facebook profilinizle bir eşleşme üzerine gösterildiğini de görebiliyorsunuz. Dahası Facebook, eposta ve telefon numarası gibi kişisel verilerinizi kendi veritabanına yüklediyse, bunu görebiliyorsunuz.

Okuyucu Yorumları