Facebook'un güvercinleri uçamadan iptal olmuş.

Facebook'un güvercin dronelar ile internet hızlandırma projesi uçamadan iptal edilmiş!

Facebook'un uçmayan güvercinleri

Facebook'un Aquila'sı, firmanın internet hızını arttırmaya yönelik tek projesi değildi. Business Insider'ın söylediğine göre firma, kuş boyutlarında kanatlı drone'ları kullanarak ulaşması zor uzak yerlerdeki kişilere fotoğraf ve video gibi yüksek veri kullanımı gerektiren içerikleri anlık izleme imkanı sunmayı planlıyordu.

Catalina adı verilen proje, 2017 yılında başlamıştı ve Aquila'nın ardından 2018 yılının ortalarında iptal edilmişti. Projenin adı, eskiden ana kara ile iletişimi için güvercinleri kullanan Kaliforniya adasından ilham almaktaydı. Hatta Facebook, Catalina'nın internetini "pigeonet" (pigeon, güvercin anlamına gelen İngilizce kelime) olarak adlandırmaktaydı. Ancak bu projede kullanılması planlanan kuş droneların daha çok kırlangıç boyutlarında olduğu söylenmekte.

Pigeonet'in nasıl çalışmasının planlandığı tam olarak bilinmiyor ancak haberin söylediğine göre dronlar medya ile dolu olan küçük SSD'ler taşıyacak ve standart mobil altyapıdan uzakta olan kişilerin telefonlarına bilgi taşıyacaklardı. Proje hakkında bilinen çok fazla şey olmasa da, Facebook'un bu teknoloji ile mobil ağların tamamen yerini alacak bir sistemi öngörmediği açık.

Eğer video izlemesi veya büyük boyutlu fotoğraf indirmesi yapılmıyorsa, telefonların daha yavaş olan mobil bağlantıları kullanmaya devam etmeleri planlanmaktaydı. Bu teknoloji, daha fazla kişiye video ve fotoğraf izleme yeteneğini sunmayı hedefliyordu ve firmanın genel sosyal ağı düşünülürse, kendisine en fazla müşteri kazanacağı durumlardan birinin bu olduğu söylenebilir.

Okuyucu Yorumları