Firefox’tan, Windows 7 ve 8 kullanıcılarına hayat öpücüğü

Mozilla, Microsoft ve Google’ın aksine, tarayıcısı Firefox için Windows 7 ve Windows 8 desteği vermeye devam edeceğini duyurdu. Üstelik henüz bir destek sonlandırma tarihi belirlenmiş de değil.

Windows 7 ve 8 kullanıcılarına hayat öpücüğü

Yeni bir gönderiye göre Mozilla, Windows 7 ve 8.1 için sunduğu Firefox desteğini yakın zamanda sonlandırmayı planlamıyor. Başlangıçta Mozilla Vakfı, Ağustos 2023'te her iki işletim sistemi için Firefox desteğini sonlandırmayı planlamıştı ama şimdi işler değişmiş gibi görünüyor. Revize edilen planlara göre Windows 7 ve 8.1 kullanıcıları, uzun bir süre daha Firefox desteği almaya devam edecek.

Bir Mozilla çalışanı olan Mike Kaply, Firefox 115 ESR'nin (4 Temmuz 2023'te piyasaya sürülecek) Windows 7 ve 8.1'i destekleyeceğini açıkladı. Ayrıca, tarayıcı en az 2024'ün üçüncü çeyreğine kadar güvenlik güncellemeleri ve düzeltmeleri almaya devam edecek. Geliştirme ekibi Firefox'u eski işletim sistemlerinde desteklemeyi durdurmak için henüz net bir tarih belirlemiş de değil.

Kasım 2022'de Mozilla, Firefox'un halen Windows 7'de çok sayıda kullanıcısı olduğunu söylemişti. Elbette, artık eskimiş ve güvenlik güncellemesi olmayan bir işletim sistemine bağlı kalmak sorgulanabilir bir karar. Ama bu kararın, yeni işletim sistemlerine geçemeyen eski bilgisayarlar için sevindirici bir gelişme olduğu da açık.

Mozilla'nın aksine Google ve Microsoft, Windows 7 ve 8.1'de Chrome ve Edge desteğini çoktan sonlandırdı. Valve ise geçtiğimiz günlerde Steam'in Ocak 2024'te Windows 7 ve 8.1 üzerinde çalışmayı durduracağını duyurdu.