Microsoft'tan Windows 7'ye son bir hayat öpücüğü daha

Microsoft'tan, resmi destek süresi tamamen dolmuş olan Windows 7'ye bir hayat öpücüğü daha geldi.

Microsoft'tan Windows 7'ye son bir hayat öpücüğü

Windows 7'nin resmi destek süresi bu haftanın başlarında sona erdi. Ama raporlar, emektar işletim sisteminin tehlikelerden uzak bir şekilde, biraz daha uzun süre yaşayabileceğini gösteriyor.

Görünüşe göre Microsoft, Windows 7'ye UEFI ve Güvenli Önyükleme'yi (Secure Boot) ekleyerek, platformu kullanan cihazların bir siber saldırı tarafından etkilenme endişesi olmadan kullanılabilecekleri süreyi potansiyel olarak uzatıyor. Güvenli Önyükleme, bir bilgisayarın önyükleme sırasında kullandığı yazılım ve üretici yazılımı sürücülerinin üretici tarafından imzalanıp onaylandığını kontrol etmesine olanak tanıyor. Windows 7'ye eklenmesi, platformun belirli ofis yazılımlarını çalıştırmak için işletim sistemine güvenen birçok işletme kullanıcısı için sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam edebileceğine işaret ediyor.

Windows 7'nin resmi desteği aslen 2020'de sona ermiş olsa da, birçok kurumsal ve eğitim kullanıcısının ilk kez 2009'da piyasaya sürülen işletim sistemini kullanmaya devam ettiğini fark eden Microsoft, Windows 7'yi tehlike ve hatalardan uzak tutmak amacıyla bir Genişletilmiş Güvenlik Güncelleştirmeleri programı başlatmıştı. Bu kararın üzerinden üç yıl geçmesinin ardından Microsoft, programı 10 Ocak 2023 itibarıyla sonlandırdı.

Statcounter'ın verilerine göre Windows 7, 2022'nin sonunda tüm Windows kurulumlarının %11,2'sini oluşturuyordu ve bu da, tüm kurulumların %17'sinden azını oluşturan Windows 11'den çok da aşağıda olmadığı anlamına geliyor. Veriler, Windows 11'in popülerlik açısından Ağustos 2022'de Windows 7'yi geçtiğini gösteriyor.