Ford'un hazırladığı yeni reklam filmi, Tesla CEO'su Elon Musk'ı çok kızdıracak

Elon Musk bu işi hiç sevmeyecek: Ford, hazırladığı yeni reklam filminde Tesla'ya yaptığı göndermelerle çok konuşulacak.

Yeni Ford reklamı, Elon Musk'ı çok kızdıracak

Ford Motor Company, ABD elektrikli araç pazarının sadece %2,5'ine sahip. Ancak otomobil üreticisinin yeni bir reklamına bakılırsa, Tesla CEO'su Elon Musk’ın kendine dikkat etmesi gerekebilir. Ford, Musk'ı açıkça isimlendirmemiş olsa da, ünlü milyarderle dalga geçen yeni bir reklamı yayınladı. Ve Amerika'nın en zengin insanı, muhtemelen bunu kendisine yöneltilmiş bir hareket olarak görecektir.

Yeni Ford reklamında anlatıcı, bir akıllı telefonda gezinen bir elin görüntüsü üzerinde, "Şu anda en gürültülü olan kişiler en önemliler gibi görünebilir" diyor. Anlatıcı şu sözlerle devam ediyor: "Bir şeyleri yıkmak ve daha sonra işler zorlaştığında kişisel uzay gemilerine uçmak isteyenler... Ama bizim 182.000 çalışanımız var ve inşa ediyorlar.

İlk olarak Ad Age dergisi tarafından tespit edilen yeni reklam, YouTube'da şimdiden yer alsa da, ilk kez Kentucky Derbisi sırasında yayınlanacak. Ve Musk'ın 44 milyar dolara satın almaya çalıştığı Twitter'da sık sık gösterdiği tavırlardan bıkmış olabilecek orta sınıf Amerikalılara ulaşmak için oldukça etkileyici bir girişim gibi gözüküyor.

Yeni reklam açıkça Ford çalışanlarını öne çıkarmak istiyor, ancak aynı zamanda Musk'ın şirketlerinde işçilere yapılan muameleyi karşılaştırmanın bir yolu olarak da reklamı kullanıyor. ABD'deki elektrikli araç pazarının yaklaşık %53'üne sahip olan Tesla, çarpıcı bir işçi istismarı geçmişine sahip, sendikasız bir şirket olarak öne çıkıyor.

Ayrıca reklamda, Ford'un ABD'de diğer otomobil üreticilerinden daha fazla araç monte ettiği de belirtilerek, muhtemelen kısa bir süre önce Çin'de büyük bir fabrika açan Tesla'ya başka bir gönderme yapılıyor.

Musk’ın bu reklama nasıl bir yanıt vereceği henüz belli değil, ancak ünlü milyarderin genellikle uçlarda yer alan tweet’ler gönderdiği düşünülürse, vereceği cevabın yine büyük bir olay yaratacağına neredeyse kesin gözüyle bakabiliriz.