FPS oyunlarında en doğru DPI değeri nedir?

Nişan alamadığınızı mı hissediyorsunuz? Sorun DPI ayarlarınızda olabilir...

FPS oyunlarında en doğru DPI değeri nedir?

Ekipman konusunda sihirli bir ayar olmasa da bu ayarı performansınıza göre uyarlayarak önemli bir fark yaratabilirsiniz. Ancak en iyi seçenek her zaman yüksek DPI ayarı değildir. Zira DPI herkese uyan tek bir yaklaşım değil. DPI ayarlarınızı sizin için en iyi olana göre değiştirmek isabetliliğinizi, nişan almanızı ve genel oyun deneyiminizi geliştirebilir.

DPI nedir?

İnç başına nokta (DPI), imlecinizin fiziksel harekete yanıt olarak ne kadar hareket ettiğini belirleyen, mouse’unuz hassasiyetinin ölçümü anlamına gelir. Daha yüksek bir DPI, imlecin daha az fiziksel hareketle ekranda daha fazla piksel kaplayacağı anlamına gelirken, daha düşük bir DPI aynı fiziksel hareket için daha yavaş imleç hareketi anlamına gelir. Bu yüzden oyun tarzınıza uygun ideal hassasiyeti elde etmek için bir denge kurmak oldukça önemli.

Oyun için Hangi DPI'ı Kullanmalıyım?

Kısa cevap 800 DPI ile başlamak ve buna göre ayarlamak. Çoğu oyuncu 800 ile 2400 arasında bir DPI ayarı kullanıyor. Elbette bu bazılarına göre düşük gelebilir, ancak çoğu oyuncu için bu hassasiyet seviyesi çoğu oyun stili için en kullanışlısı. Tüm DPI ayarları türe ve kişisel tercihe bağlı olarak değişir veya kişinin kullandığı ekipmandan etkilenebilir. Ancak çoğu DPI ayarı 400 ila 3600 arasındadır.

Düşük DPI Ayarları

Çoğu FPS oyuncusu oynadıkları birçok oyun için yüksek DPI kullanırken, bazı oyunlar yüksek hassasiyet seviyeleriyle oynamak için çok sinir bozucu olabilir. Aşırı tıklamanın ekranda büyük kesintilere neden olabileceği bir oyun oynuyorsanız, işleri biraz geri çevirmek ve 800'den daha düşük bir değer kullanmak gerekiyor. Düşük DPI aralığını göz önünde bulundurduğunuzda, 400-1200 arasında herhangi bir ayar uygun olacaktır.

Orta DPI Ayarları

Hassasiyetinizde ve imlecinizin hızında daha fazla istikrar arıyorsanız, Orta DPI ayarlarına gidebilirsiniz. 800-2400 arasındaki DPI, çoğu çok oyunculu oyun için idealdir.

Yüksek DPI Ayarları

FPS (birinci şahıs nişancı) oyunlarını seven çoğu kişi genellikle yüksek DPI ayarları kullanır. Bu noktada 2400 - 3600 arasındaki herhangi bir DPI yüksek olarak kabul edilir. Ancak daha yüksek DPI her zaman en iyisi değildir; hangi DPI'ın sizin için en iyisi olduğunu öğrenirken değerleri yavaş yavaş artırmaya özen göstermeniz lazım.

FPS Oyunları için En İyi DPI Ayarı

Oyuncular, en iyi oyuncuların kullandığı donanımları ve ayarlarının neler olduğunu hep bilmek ister. Bu nedenle bazı siteler, profesyoneller gibi oynayabilmeniz için profesyonellerin DPI ayarlarını sizinle paylaşır.

İşte sizin için iyi 5 FPS oyununu ve profesyonellerin en yaygın kullandığı DPI ayarlarını bir araya getirdik:

1. Counter-Strike 2

CS2, hassas nişan alma ve hızlı refleksler gerektiren oldukça rekabetçi bir oyun. Çoğu profesyonel oyuncu ve deneyimli oyuncu, daha iyi isabet için daha düşük DPI ayarlarını tercih ediyor. Bu yüzden CS:GO oyuncuları yaygın olarak 400 ila 800 DPI arasında bir aralık kullanır.

2. Overwatch

Overwatch oynuyorsanız, hem durumsal farkındalık hem de hassasiyet gerektiren hızlı tempolu bir çatışmaya hazır olsanız iyi edersiniz. Overwatch için en uygun DPI, oyun tarzınıza ve kahraman tercihlerinize bağlı olarak değişebilir. Ancak birçok oyuncu 800 ila 1600 DPI arasında değişen DPI ayarları kullanıyor. Bu aralık, doğruluk ve manevra kabiliyeti arasında bir denge kurarak nişan almayı kolaylaştırırken imlecin yumuşak hareket etmesini sağlıyor.

3. Rainbow Six Siege

Rainbow Six Siege'in taktiksel oynanışıyla ilgileniyorsanız, isabetlilik ve hızlı tepki sürelerine ihtiyacınız var. CS:GO'ya benzer şekilde, Siege oyuncuları genellikle düşük DPI ayarlarını tercih ediyor. Nişan almak için gereken kontrolü sağladığı için 400 ila 800 arasındaki DPI ayarları Rainbow Six Siege için en ideali.

4. Apex Legends

Çeşitli silah mekaniklerine sahip battle royale olan Apex Legends'te başarılı olmak tamamen kilitlenmek ve tetikte hızlı olmakla ilgili. Birçok oyuncu 400 ila 1200 DPI arasında değişen DPI ayarları kullanıyor. Bu aralık, hızlı bir şekilde dönme ve tepki verme imkanı sağlıyor.

5. Valorant

Valorant, CS:GO ve Overwatch'ta bulabileceğiniz birçok benzer oyun öğesinden stilleri harmanlıyor. Düşük DPI ayarları, Valorant oyuncuları tarafından hassas nişan almak için yaygın olarak kullanılır. Valorant'ın 400 ile 1600 arasındaki DPI ayarları, oyun profesyonelleri arasında en sık kullanılan ayarlar.