FTX, Mobile Premier League ile Anlaşma Yolunda

Çıkan iddialara göre kripto para borsası FTX, Hintli oyun şirketi Mobile Premier Leauge'e yatırım yapmak üzere görüşmelere başladı.

FTX, Mobile Premier League ile Anlaşma Yolunda

Kripto para dünyasındaki işbirlikleri her geçen gün artıyor. Özellikle borsaların sponsorluk haberleri, basında geniş yer buluyor. Son olarak Super Bowl'a verdiği yüksek bütçeli reklam ile gündem olan FTX, bu kez hedefine Hintli oyun şirketi Mobile Premier League'i (MPL) koydu. Çıkan haberlere göre, FTX ve MPL yatırım için masaya oturdu.

FTX ile MPL El Sıkışabilir

Kripto para borsası FTX, Hindistan'ın oyun şirketlerinden biri olan Mobile Premier League'e (MPL) yatırım yapmaya hazırlanıyor. MPL'nin Web3 oyunlarına geçmek için birçok yatırımcıyla konuşma halinde olduğu ve bu yatırımcılar arasında FTX'in de olduğu söyleniyor. Tabii şimdilik her iki şirket cephesinden de yapılmış resmi bir açıklama yok.

Daha önce çıkan haberlere bakacak olursak, yılın başlarında FTX'in oyunlarda kripto kullanımını artırmak için bir oyun birimi oluşturduğunu hatırlıyoruz. Bu da MPL yatırımının bir işareti olabilir.

MPL'nin yatırımcıları arasında Sequoia Capital India ve RTP Global gibi şirketler bulunuyor. Spordan kart oyunlarına ve fantezi oyunlarına kadar 60'ın üzerinde mobil oyun sunan MPL, E Serisi bir yatırım turunda değerlemesini 2.5 milyar dolara kadar artırmayı planlıyor.

MPL'nin basın sözcüsü yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

"Şirket politikası olarak spekülasyonlar hakkında yorum yapmıyoruz"

Her ay 500 milyondan fazla turnuvanın yapıldığı platformun 'Yarının oyun platformu'nu inşa etmek gibi bir iddiası bulunuyor. Bu iddia doğrultusunda yapacağı işbirliklerinin ilerleyen dönemde ses getireceğini söyleyebiliriz.

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.