Futbol efsanesi Samsung'a dava açtı...

Futbol efsanesi Pelé, teknoloji devi Samsung'a dava açarak herkesi şaşırttı!

Efsaneden Samsung'a dava!

Brezilyalı futbol efsanesi Pelé, Samsung'a 30 milyon dolarlık bir dava açmış durumda ve bu davanın sebebi olarak, firmanın kendisi ile anlaşma görüşmelerini bozarak, The New York Times'da yer alan Samsung reklamında kendisine benzeyen birini kullanmasını gösteriyor. Dava, Mart ayı içerisinde Chicago'da bir federal mahkemede Samsung'a karşı açılmış.

Samsung, reklamı geçtiğimiz yıl ultra high-definition televizyonları için yayınlamıştı. Pelé, Samsung'un bu reklam öncesinde kendisi ile ürünlerini tanıtmak için görüşmekte olduğunu iddia eddiyor.

Reklam Pelé'den bahsetmiyor ancak "kendisine çok fazla benzeyen birinin" görüntüsünün kullanıldığı açıkça ortada. Ayrıca iddiaya göre reklamda, Pelé'nin efsane olmuş bisiklet veya makas hareketini kullanan bir futbol oyuncusunun fotoğrafı bulunuyor.

Fortune ile yapılan bir telefon görüşmesinde Pelé'nin avukatı Frederick Sperlick, buradaki amacın, "Pelé kimliğinin izinsiz kullanımına" karşı adil bir bedel almak olduğunu söylüyor. Ayrıca bu tarz bir durumun tekrar yaşanmasını engellemek istiyorlar.

Samsung, konu hakkında henüz bir yorum yapmış değil...

Okuyucu Yorumları