Galaxy Fold'da Samsung'un Katlanamadığı İşlev

Samsung'un, katlanabilir akıllı telefonu Galaxy Fold'dan önemli bir özelliği çıkarttığını biliyor muydunuz?

Galaxy Fold'daki önemli eksik

Samsung, çok kısa bir süre önce yeni Galaxy akıllı telefonlarını tanıttı bildiğiniz gibi. Galaxy S10 ve Galaxy S10 Plus modelleri dışında Galaxy S10e, Galaxy 5G ve ilk esnek ekranlı katlanabilir telefonu Galxay Fold'u da tanıtan Samsung, bu yeni cihazında ise önemli bir özelliği planlarına dahil etmemiş.

Samsung, özellikle son dönem pek çok teknoloji devinin akıllı telefonlarından kaldırdığı 3.5 mm kulaklık girişine modellerinde yer vermeye devam etmesiyle kullanıcıların takdirini kazanmayı sürdürüyor. 3.5 mm kulaklık girişi Galaxy S10 ailesinde de yer almaya devam ederken, bu önemli bağlantı Galaxy Fold'da ise ne yazık ki yer almıyor. Galaxy Fold'da bu bağlantıdan vazgeçen Samsung, ayrıca microSD kart yuvasına da yine yer vermemiş.

Samsung, bu konuda henüz bir açıklama yapmış değil. Ancak Galaxy Fold tamamen başka bir tasarım içerdiği ve çok yenilikçi bir model olduğu için bu şekilde bir karar vermiş olabilir. Bu arada Galaxy Fold'un özelliklerine de yeri gelmişken değinmek gerekiyor.

Galaxy Fold, esnek ekranı sayesinde hem telefon hem tablet olarak kullanılabiliiyor. Snapdragon 855 işlemciden güç sağlayan Fold, 12 GB RAM ve 512 GB depolama alanının sahibi. Ayrıca cihazda 6 adet kamera yer alırken, 5G desteği de mevcut durumda.

Galaxy Fold'un gün boyu çalışmaya devam edebilmesi için geniş bir bataryaya ihtiyacı olduğu açık. Bunun için cihazda 4380 mAh kapasitesinde bir batarya bulunuyor. Bu ona bu gücü sağlayacak mı bilinmez, bunu ancak Galaxy Fold'u deneyimledikten sonra söyleyebileceğiz.

Galaxy Fold'u Mobil Dünya Kongresi'nde görecek miyiz, henüz belli değil. Zira aldığımız bilgilere göre Samsung, Galaxy Fold'u MWC 2019 kapsamında incelemelerden uzak tutacak. Ancak buna karşın Galaxy S10 5G modelini basın ile paylaşacak. Biz elbette bu hafta başlayacak olan MWC 2019'da Samgung standında olacak ve bu ürünleri incelemeye çalışacağız.

Galxay Fold, 26 Nisan'da 1980 Dolar fiyat etiketiyle satışa çıkacak. Galaxy Fold, Türkiye'de satılacak mı, şimdilik bu konu da netlik kazanmış değil.

Okuyucu Yorumları