Galaxy Note 10, "Tuşsuz" Gelebilir mi?

Samsung, yeni bir dedikoduya göre "düğmesiz" tasarımları deniyor ve üstelik bunu Galaxy Note 10'da önümüze getirebilir!

Düğmesiz bir Galaxy Note 10 mu?

Kore medyasında bugün dün geçen Galaxy Note 10, ETNews'a göre Samsung'un ilk "düğmesiz" telefonu olabilir. Güç düğmesi, ses düğmesi ve hatta inatçı Bixby düğmesi yerine dokunmatik veya hareket tabanlı alternatifler kullanılabilir.

Samsung'un ne tür bir alternatif kullanacağı pek açık değil ancak firmanın daha önceki patent başvuruları, ekranın kenarını sıkarak çeşitli işlemleri harekete geçirmekten bahsediyordu. Benzer bir işlevin HTC U11'de bulunduğu, telefonu sıkarak örneğin kamerayı açabildiğiniz biliniyor. Bununla birlikte fiziksel düğmeleri kaldırmak, ortalama bir kullanıcı için büyük bir değişiklik olacağından çok iyi düşünülmeli. Fiziksel tuşları kaldırmak, her zaman bir geliştirme anlamına gelmeyebiliyor.

ETNews'a göre tuşsuz tasarım, Samsung'un Galaxy A serisinde de kullanılacak. Yani firma, bu yeniliği test yeri olarak kullandığı A serisinde deneyebilir ve amiral gemisine daha sonra getirebilir. Bahsettiğimiz gibi böyle bir tasarımın nasıl çalışacağı henüz çok açık değil. Galaxy Note 10'da böyle bir değişiklik yapılacağını söylemek için de henüz oldukça erken.

Bu dedikodunun doğru olup olmadığını bilmiyoruz ancak The Investor'un Galaxy Note 10 için verdiği Ağustos çıkış tarihi, doğru olabilir. Rapora göre cihaz, Ağustos sonunda veya Eylül başında satışa sunulabilir.

Okuyucu Yorumları