Galaxy Note 7 ABD Uçuşlarında Tamamen Yasaklandı

Galaxy Note 7'sini iade etmek istemeyen ve kullanmaya devam edenleri, önümüzdeki günlerde zor bir hayat bekliyor!

Galaxy Note 7'lere büyük yasak!

Cumartesi gününden itibaren ABD'den kalkan uçuşların tümünde Samsung Galaxy Note 7 taşımak yasaklandı. Nakliye Departmanı (DOT)'un açıklamasında telefonun yangına sebep olma riski yüzünden yasaklandığı belirtildi.

DOT'un verdiği talimatla Federal Havacılık Yönetimi ve Boruhattı Riskli Maddelerin Güvenliği Yönetimi ile birlikte verilen kararda, uçuşlarda yolcuların Note 7'yi yanlarında taşıması da bagajda taşıması da yasaklandı. Ayrıca cihazların kargo ile uçması da yasaklandı.

15 Ekim'den itibaren uygulanan yasak, eski ya da yeni Note 7 olması fark etmeksizin tüm cihazları kapsıyor. Samsung cihazın üretilmesini durdurdu ve ikinci geri toplama devam ediyor. DOT'un yasaklamasına da destek veren Samsung şu açıklamayı yaptı: "Samsung, taşıma şirketleri ile birlikte çalışarak bu yasağın uygulanmasını sağlamakta yardımcı olmaya çalışıyor. Diğer havayolları şirketlerini de benzer uygulamaları yürürlüğe sokmaları konusunda uyardık. Bütün Galaxy Note 7 sahipleri en yakın zamanda telefonlarını geri iade etmelidir. Biliyoruz bu son derece sinir bozucu bir gelişme ama önemli olan müşterilerimizin can güvenliği"

Okuyucu Yorumları