Galaxy Note 7 İçin Bir Önemli Karar Daha

Samsung, birçoğumuzun farkında bile varmadığı bu Galaxy Note 7 mağdurlarını da unutmadı!

Galaxy Note 7 için bir önemli karar daha

Samsung, tamamen geri çağırdığı Galaxy Note 7'ler nedeniyle tedarikçilerin uğradıkları maddi zararları karşılayacağını açıkladı. Reuters'te yer alan rapora göre Güney Koreli dev artık satışı durdurulan Galaxy Note 7'lerin bileşenlerini tedarik ettiği yerlere bunun bedelini tazmin edecek ve uğradıkları zararı azaltmak adına diğer akıllı telefon ve tablet modelleri için de yine onlara sipariş verecek. Firmanın bu dikkat çekici jestinin ne kadar mal olacağı kesin değil fakat bunun halihazırda 5 milyar dolar olduğu düşünülen büyük zarara birkaç milyon dolar ekleyeceğini söyleyebiliriz.

Güney Koreli firma geçtiğimiz gün konuyla ilgili yaptığı bir açıklamada da halihazırda üretilmiş ama kullanılmayan Galaxy Note 7 parçaları için gereken ücreti ödeyeceğini, tamamlanmamış bileşenlerin bedelini tedarikçilere tazmin edeceğini ve bu parçaları yapmak için sipariş edilen bütün kullanılmamış materyallerin bedelini karşılayacağını ifade etti.

Samsung, bu gelişmeden tam bir hafta önce Galaxy Note 7'nin üretimini tamamen ve kalıcı olarak durdurduğunu resmi olarak duyurmuştu. Cihaz bir geri çağrılma ve değiştirme süreci geçirse de halen birçok yanma ve patlama hadiselerinin yaşanmasına neden olmuştu. Bu sorunların tam olarak neden kaynaklandığı ise halen tam olarak bilinmiyor, firma halihazırda derinlikli bir araştırmayı sürdürüyor.

Okuyucu Yorumları