Galaxy Note 7, önce havada şimdi de denizde yasak!

Havadaki yasaklar yetmedi; Samsung Galaxy Note 7'ye şimdi de denizde yasak geliyor!

Galaxy Note 7, artık denizde de yasak!

Uzun bir süredir Galaxy Note 7'de yaşanan batarya ve patlama sorunlarından dolayı ortaya çıkan olumsuz durumla boğuşan Samsung geçtiğimiz Eylül ayında bu modelini geri çağırdığını duyurmuştu. GTA'nın bile eğlenceli bir oyun moduyla alay konusu olan bu durum nihayetinde ABD'nin Federal Havacılık Kurulu'nun (FAA) da bir yaptırımına neden oldu. Cihazın geri çağrılma ve değiştirilme süreci sorunu "büyük oranda" ortadan kaldırsa da, birçok önemli hava yolu firması FAA'nın Note 7'nin uçuşlarda kullanımına yönelik yasağını uyguluyor.

Telegraph'da yer alan bir rapora göre havadaki bu yasak şimdi de denizler için de geçerli olacak. Zira Royal Caribbean ve Carnival gibi iki önemli cruise firması Galaxy Note 7'nin gemilerinde kullanımını yasakladığını duyurdu. Yolcular bu cihazlarını gemide halen taşıyabilecek olsa da, seyahat esnasında hiçbir biçimde telefonu açamayacaklar. Bu iki cruise firmasının sektörün iki büyük devi olduğunu da göz önünde bulundurursak yasağın yakın bir zamanda daha küçük cruise firmalarına da yansıyacağını görmek sürpriz olmayacak.

Zira söz konusu raporda Note 7'nin gemilerde kullanımını Cunard, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn, P&O Cruises, Costa Cruises, Fathom, Royal Caribbean International, Azamara Club Cruises, Thomson Cruises, Windstar ve Disney Cruise Line gibi cruise firmalarının da yasaklamayı düşündüğü belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları