Galaxy S10 ABD'de Zayıf Sinyal Gücüne Sahip

ABD'li Galaxy S10 kullanıcıları cihazlarında kronik bir sorun ile karşılaştı!

Galaxy S10 "zayıf" çıktı!

Samsung'un en yeni amiral gemisi modeli Galaxy S10'un tanıtılmasının üzerinden bir ay geçti ve başarılı satış rakamları gösteren modelin sahip olduğu bazı sorunlar gün yüzüne çıkmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Galaxy S10'un Android cihazlarının batarya ömrünü arttıran önemli bir özellik olan derin uyku moduna giremediğini öne süren raporlar ortaya çıkmıştı ve bu durum amiral gemisi modelinin batarya ömrünü önemli bir şekilde etkiliyordu. Şimdi ise ortaya çıkan yeni bir sorun, cihazın antenlerini etkileyen bir sorunu gözler önüne serdi.

Samsung Topluluğu forumu ve Reddit, Birleşik Devletler'deki Galaxy S10 kullanıcılarından gelen sinyal gücü sorunu şikayetleri ile doldu taştı. Kullanıcıların iddiasına göre Galaxy S10, benzeri cihazlara göre daha düşük sinyal gücüne sahip. Bu durumdan en çok etkilenen operatör ise görünüşe göre Sprint. Ancak problem AT&T ve T-Mobile kullanıcıları tarafından da dile getiriliyor.

Android Police'in yaptığı testler ise sorunun Galaxy S10'da olduğuna dair şüpheleri arttırıyor. AP'ye göre Galaxy S10'u elde "yanlış" bir şekilde tutmak dahi sinyal gücünü düşürüyor.

Sprint, sorunu kabul ederek problemin bir yazılım güncellemesi ile çözüleceğini açıkladı ve geçtiğimiz gün operatör bir güncelleme yayınladı. Ancak Sprint'in güncelleme notlarında sinyal gücü ile ilgili herhangi bir bilgi bulunmuyor ve bir Sprint çalışanının yaptığı açıklama, firmanın resmi açıklamasının aksine bu sorunun cihaz donanımında olduğu ve bu sebeple problemin ancak cihaz değişimi ile çözülebileceği yönünde.

Görünüşe göre Band 41 ve Band 25'i devreden çıkarmak, Sprint adına problemi geçici olarak çözüyor. Operatör ise kullanıcılarına geçici olarak basit çözümler öneriyor, örneğin operatörün sunduğu Profil Güncelleme ve Power Cycle (Güç Döngüsü) hizmetlerini kullanmak veya cihazı fabrika çıkış ayarlarına geri döndürmek gibi. Bu geçici çözümler kullanıcılara Sprint tarafından sunulacak cihaz değişimi veya SIM kartı değişimi çözümlerine gidilmeden önce geçici olarak sinyal gücü sorununu çözme umudu vaat ediyor.

Okuyucu Yorumları