Galaxy S10, Kutusundan Ekran Koruyucu İle Çıkıyor

Samsung Galaxy S10'un yeni biyometrik güvenlik önlemi, Güney Koreli teknoloji devini farklı bir önlem almaya zorladı

Galaxy S10 koruyucu ile geliyor!

Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S10 ile kullanıcılarına biyometrik güvenlik teknolojisinin en heyecan verici gelişmeleri arasında olan ultrasonik parmak izi sensörünü sundu. Ancak bu teknoloji, büyük bir sorunu da beraberinde getiriyor: Yüksek frekanslı ses dalgalarına dayanan bu teknoloji ile herhangi bir ekran koruyucusunu kullanmak mümkün değil.

Bunun farkında olan Güney Koreli teknoloji devi, Galaxy S10'u kutusunda özel bir ekran koruyucusu ile göndererek bu ciddi probleme bir çözüm sunuyor. Bu durum, pahalı bir amiral gemisi modelinin kutudan ekran koruyucusu ile çıkması açısından bazı kullanıcılar için iyi bir haber olarak algılansa da durum tamamen bu şekilde değil.

Zira Samsung'un yeni amiral gemisi modeli için sunduğu ekran koruyucusu çözümü plastik tabanlı bir esnek bir ekran koruyucusunu içeriyor ve şüphesiz ki bu tür bir ekran koruyucu için yüzeyinin çiziklerle dolu olması kaçınılmaz bir son. Bu sebeple Samsung'un çözümü, siz daha iyi bir ekran koruyucu bulana dek geçici bir çözüm niteliğinde.

Bununla birlikte eğer Samsung'un esnek ekran koruyucu çözümünün S10 cihazınız ile olan uyumu sayesinde yakın zamanda piyasaya sunulacak olan temperli cam ekran koruyuculardan daha iyi bir kullanım deneyimi sunacağını düşünüyorsanız size iyi bir haberimiz var: Samsung, Galaxy S10 ile uyumlu ekran koruyucusu harici olarak da satmaya devam edecek. Ancak Samsung'un teklifinin biraz lüks bir fiyatlandırmaya kaçtığını söylemeden edemiyoruz; söz konusu ekran koruyucu 29.99 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Ekran içi ultrasonik parmak izi sensörü taşımadığı için ekran koruyucular ile bir sorun yaşamayacak olan Galaxy S10e ise bu sebepten ötürü kutusundan bir ekran koruyucu ile çıkmıyor olacak. Galaxy S10e kullanıcıları, üçüncü parti bir ekran koruyucu ararken parmak izi sensörü ile uyumlu bir koruyucu aramak zorunda da olmayacak.

Bu, Samsung'un akıllı telefon modellerinde cihaz kutusuna eklediği ilk bedava ürün örneği değil. Güney Koreli teknoloji devi bazı pazarlarda Galaxy Note 8 modelini kutunun içerisinde dahili bir kılıf ile bilrikte sunmuş ve bu uygulama kısa bir zaman sonra Galaxy A8+ (2018), Galaxy On7 Prime, Galaxy S9 ve Galaxy S9+ modellerine de yayılmıştı.

Okuyucu Yorumları