Galaxy S10 Nasıl Tasarlandı?

Görünümüyle etkileyen Galaxy S10, nasıl bir tasarım sürecinden geçerek son halini aldı?

Galaxy S10 nasıl tasarlandı?

Samsung'un yeni Galaxy S10 serisi, firmanın üst seviye tasarımının seneler içinde geldiği noktayı temsil ediyor. Geçen seneki tasarımı da bir adım ileriye taşıyan Galaxy S10, etkileyici görünümüyle zengin teknik özelliklerini tamamlıyor.

Samsung Newsroom'da yayınlanan bir röportaj, Galaxy S10 serisinin arkasındaki tasarım takımının perde arkasında kalan süreçlerini gün yüzüne çıkardı. Yayınlanan röportajın önemli bir kısmı reklam olsa da, amiral gemisi telefonların nasıl tasarlandığı hakkında bilgiler veriyor.

Takım, Galaxy S10 tasarımının "Radikal, Sihirli." sloganını esas aldığını, üst seviye maddeler, ilgi çekici renkler kullandığını söylüyor. Bunların karışımıyla Galaxy S10, "sihirli bir hisle köklü değişiklik" sunuyor. "Prizma renklerine" odaklanan cihaz, gradyan efektini geliştirmek için "geniş bir renk yelpazesinden" faydalanıyor.

Tasarım takımından Duyeong Choi, "Beyaz Prizma oluşturmak için, her biri farklı yansıtıcılığa sahip yaklaşık 1000 sayfa nanofilmi bir araya getirdik. Hangi renklerin en çok öne çıkacağını ayarlamak özellikle zordu," diyor.

Cam alanına geldiğimizde takım, seramik kaplamanın 200 saatlik bir işlemle oluşturulduğunu ve daha iyi dayanıklılık ve çizik koruması sunduğunu söylüyor. Takım, ön kameranın konumunun, ince çerçevelerle birlikte tasarımı iyileştirdiğini vurguluyor.

Galaxy S10'un tasarımı belki çok büyük bir geliştirme sunmuyor ancak küçük görünen geliştirmelere kolay ulaşılmadığı anlaşılıyor.

Okuyucu Yorumları