Galaxy S10'da Ön Kamera Boşluğunu Gizlemek Mümkün

Galaxy S10'un alışılmadık ön kamera tasarımını gizlemek isteyenler için bir çözüm mevcut!

Galaxy S10'a ön kamera ayarı!

Çentikli ekranların ortaya çıkması ile birlikte genişletilmiş ekranlarında simetriyi bozan ön kamera ve hoparlör gibi ögeler bulunduran akıllı telefon modellerinin sayısının giderek artması, kullanıcıları yeni bir akıllı telefon alırken almak istedikleri modellerin ön ekranlarındaki bu bölgeleri karartarak çentikleri ve ön kameraları gizleme imkanını sunup sunmadığını merak etmeye itti.

Samsung, amiral gemisi modellerinde çentikli tasarımı es geçerek Galaxy S10 modelinde delikli ekran teknolojisini kullandı ve bu, yeni Galaxy amiral gemilerinin de ekran simetrisinin bozulmasına neden oldu. Bu noktada birçok kullanıcı ise ekranın ön kamerayı taşıyan delikli kısmının karartılarak telefonun daha geniş bir üst çerçeveye sahip bir görünüme kavuşturulabilmesini umuyordu. Sammobile ise kullanıcıların bu yöndeki telkinlerini cevapsız bırakmadı ve telefonun ayarlar menüsünde bunu mümkün kılan bir ayarı keşfetti.

Ayar, Galaxy S10'un Ayarlar uygulamasındaki Ekran bölümünde bulunan Tam Ekran Uygulamalar menüsünde gizli. Samsung tarafından "Ön Kamerayı Gizle" olarak isimlendirilen ayar, ekranın en üst kısmını karartarak kullanılabilir ekran alanını hatırı sayılır derecede azaltarak ön kameranın ekranda yarattığı deliği gizliyor. Bu, Samsung'un S9 ve S9+ modellerinde bulunandan da geniş bir üst çerçevenin Galaxy S10'da görülmesine yol açıyor. Bu sebeple Samsung'un yeni amiral gemisi modeli için ön sipariş verdiyseniz ve ön kameranın ekranda yarattığı delik görüntüsü hoşunuza gitmiyorsa bile bu ayarı kullanırken bir kez daha düşüneceğinizi tahmin ediyoruz.

Elbette ki bu, bazı kişiler adına ayarın kullanışlı olabileceği gerçeğini değiştirmiyor. Galaxy S10 serisi yeni tanıtıldı ve Samsung, -özellikle Galaxy S10+ dikkate alındığında- ilk kez ekranın ortası yerine kenarında bu kadar büyük bir delik bulunduran bir modeli piyasada görüyoruz. Bu, uygulama geliştiricilerinin de ekranın yeni form faktörüne uyum sağlamasını gerektiriyor. Bu gerçekleşene kadar çoğu uygulama, Galaxy S10'un ön kameralarının olduğu yerde ögelerini konumlandırabilir ve bu da kullanım deneyimini olumsuz yönde etkiileyebilir. Bu durum, Samsung'un Galaxy S8 serisi ile birlikte sunduğu Infinity Display teknolojsinin alışılmadık (18.5:9) ekran oranı sebebiyle de ortaya çıkmış ve birçok uygulama, Samsung'un amiral gemisi modellerinde ekranın bir kısmını kullanamayarak ekranda boşlukların ortaya çıkmasına neden olmuştu. Bu sebeple bu ayar, geliştiricilerin uygulamalarını Samsung'un yeni amiral gemisi için optimize etmesini bekleyen kullanıcılar için gerekli olabilir.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Galaxy S10'un yeni ön kamerasına alışacağınızı düşünüyor musunuz? Yoksa ön kamerayı gizlemek için ekran alanınızın bir kısmını feda eder miydiniz?

Okuyucu Yorumları