Galaxy S10'u 3D Yazıcı ile Kandırdılar!

Galaxy S10 ve Galaxy S10+'ın ultrasonik parmakizi sensörünü kandırmak, çok da zor değilmiş. İşte bunun kanıtı!

Galaxy S10'u fena kandırdılar

Galaxy S10 ve Galaxy S10+'ın ultrasonik parmakizi sensörünü kandırmak, çok da zor değilmiş. İşte bunun kanıtı!

Samsung'un yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S10 ve S10+, ekran altına yerleştirilmiş bir ultrasonik parmak izi sensörü ile geliyor. Samsung'a göre bu sensör, daha önce kullanılan parmak izi sensörlerine göre hem daha kararlı çalışıyor, hem de çok daha fazla güvenlik sunuyor. Ama bir imgur kullanıcısı olan darkshark'ın çalışması, güvenlik konusunu bir kez daha sorgulamamız gerektiğini gösteriyor.

Imgur'da detaylarıyla paylaşılan çalışmada önce, bir şarap bardağı üzerinde görülen parmak izinin fotoğrafı, bir cep kamerası ile çekiliyor. Bu fotoğraf önce Photoshop'ta, sonra da 3DS Max üzerinde işleniyor. Son olaraksa, ortaya çıkan bilgiler ışğında, parmak izi 3D yazıcı yardımıyla basılıyor. İşte bu basılan parmak izi modeli, Galaxy S10'un ultrasonik parmak izi sensörünü kandırmak için yeterli oluyor.

Darkshark, yazısında parmak izi sensörünü kandırmak için 3 kere baskı yapmak zorunda kaldığını da itiraf ediyor. Ama eğer cep telefonu kamerası yerine güçlü bir DSLR kamera kullansaydı, işinin çok daha kolay olacağını da sözlerine ekliyor.

Darkshark'ın, Galaxy S10'un ultrasonik parmakizi sensörünü nasıl kandırdığını, hemen aşağıdaki videoda görebilirsiniz...

Okuyucu Yorumları