Galaxy S10'u Tamir Etmesi Hiç Kolay Değil

Samsung'un yeni amiral gemileri, arızalanırsa ne kadar kolay tamir edilebilecek? Bu, neyin bozulduğuna bağlı!

Galaxy S10'u tamir etmek bir kabus!

Yeni Galaxy S10'lardan birini satın aldıysanız, herhangi bir arıza durumunda telefonun tamirinin kolay olup olmadığını merak ediyorsunuzdur. iFixit'in parçalama çalışması, bu işin pek kolay olmadığını söylüyor.

Galaxy S10'u Tamir Etmesi Hiç Kolay Değil

iFixit, Samsung Galaxy S10, Galaxy S10 Plus ve Galaxy S10e'yi ayrı ayrı parçalarına ayırarak her zamanki süreci uyguladı. Galaxy S10 ve S10e'nin parçalarına nasıl ayrıldığını fotoğraflarla, S10 Plus'ı ise videoda izleyebiliyorsunuz.

İnceleme, çoğu modern telefonda olduğu gibi Galaxy S10'larda da bol miktarda yapıştırıcı kullanıldığını ortaya çıkardı. Yapışkanı geçtikten sonra Galaxy S10'un parçaları aslında oldukça modüler. iFixit, arka paneli ve anakartın üzerindeki bileşenleri çıkarmakta zorlanmadığını söylüyor. Yani telefonun anakartının değişmesi, işin uzmanları için zor olmayacak.

Kolaylığın bittiği nokta ise USB-C portunun anakarta lehimlenmiş olması. Bu durum, portu değiştirmeyi çok zor bir hale getiriyor. Bugünkü telefonlarda bir sorun haline gelen pil değişimi, Galaxy S10 serisi için de geçerli. Pil ne yazık ki yapışkanla tutturulmuş ve iFixit'e göre çıkartılması zor.

En büyük zorluk ise ekranla bütünleşik olan yeni ultrasonik parmak tarayıcısı. İncelemelere göre sensör, ekranla bütünleştirilmiş. Bu yüzden sensörde herhangi bir sorun çıkması halinde tüm ön can panelin değişmesi gerekebilir ve bu iş, biraz pahalıya patlayabilir.

iFixit, Galaxy S10'ların tamir edilebilirliğine 10 üzerinden 3 veriyor. Galaxy S9, Google Pixel 3 ve Huawei Mate 20 Pro, geçen sene 10 üzerinden 4 puan almışlardı.

Okuyucu Yorumları