Galaxy S10'un Ekranı, Yine Rakiplerini Geçti

"En iyi ekran" ödüllerine alışık olan Samsung, yeni amiral gemisi Galaxy S10 ile yine bütün rakiplerini geçti!

Galaxy S10'un ekranına tam not!

Samsung, OLED ekran teknolojisini her yeni telefonuyla beraber biraz daha iyileştiriyor. Firmanıon DisplayMate'ten her Galaxy amiral gemisi için düzenli olarak "en iyi ekran" ödülü aldığını biliyoruz. Şimdi ise Galaxy S10'un ekranına ilişkin rapor, ortaya çıktı.

Galaxy S10'un Ekranı, Yine Rakiplerini Geçti

Rapora göre Galaxy S10'un ekranı, bir düzinenin üzerinde Görüntü Performansı Rekoru'nu kırdı. Bunlar arasında Mutlak Renk İsabeti için 0,4 JNCD bulunuyor. Bunun anlamı, DisplayMate'e göre renk isabetinin "kusursuzdan neredeyse ayırt edilemez" olduğu. Rapor, Samsung'un resim kalitesi ve renk isabeti üzerinde yoğunlaştığını söylüyor. OLED Donanım Performansı'nda da ilerleme var. Yüksek Parlaıklık Modu, Galaxy S9'a göre yüzde 17 daha yüksek parlaklık sağlıyor.

Galaxy S10, En Yüksek Tam Ekran Parlaklığı alanında da 804 nit ile yeni bir rekor kırıyor. Telefonun Tepe Ekran Parlaklığı, Kontrast Oranı ve Doğal Renk Gamı alanlarında da rekor kırdığını görüyoruz.

Testler sonucunda Galaxy S10, şimdiye kadarki en yüksek puan olan A+'yı aldı. Testlerin Samsung tarafından sağlanan üretim öncesi cihazlarda yapıldığını belirtelim. DisplayMate, Galaxy S10'un ekranını "laboratuarda test ettiğimiz en yenilikçi ve yüksek performanslı akıllı telefon ekranı" sözleriyle nitelendiriyor. Telefon alırken ekran konusunda elbette kendi görüşünüz de önemli, ancak ekranın laboratuvar ortamında kendini kanıtladığını bilmek güzel.

Okuyucu Yorumları