Galaxy S10'un RAM Kapasitesi Kafaları Karıştırdı

Samsung Galaxy S10'u satın alanlar, cihazlarının RAM kapasitesini kontrol edince şaşkına döndü!

Galaxy S10'da ne kadar RAM var?

Görünüşe bakılırsa Samsung'un Galaxy S10 üretim bandında kontrol altına alması gereken bazı kalite kontrol sorunları var. Güney Koreli teknoloji devinin sunduğu 6.1 inçlik Galaxy S10 modeli depolama kapasitesi fark etmeksizin tüm modellerinde 8GB RAM bulunduruyor ancak bazı kullanıcıların ellerine ulaşan ürünlerde durumun bu şekilde olmadığını fark etmesi, bu konuda büyük kafa karışıklığı yarattı.

Galaxy S10'un RAM Kapasitesi Kafaları Karıştırdı
Görsel: Reddit

Galaxy S10 akıllı telefonlarını alan bazı kullanıcılar, telefonun işletim sisteminde cihazın RAM kapasitesinin açıklanan 6GB olarak göründüğünü fark ederek bu durumu sosyal medyaya taşıdı. Samsung'un ABD kullanıcılarına yönelik resmi internet sayfası ise durumu açıklığa kavuşturmak bir yana, operatörler için sunulan Galaxy S10 modelleri için 6GB RAM miktarı belirterek kullanıcıları yanlış yönlendiren ikinci etken olmaktan kurtulamadı. Android Police'e konuşan Samsung yetkilileri, Samsung Galaxy S10'un (12GB RAM'e sahip olan ve 1TB depolama alanı sunan S10+ modeli hariç) tüm modellerin 8GB RAM'e sahip olduğunu ve internet sitesindeki dokümanlarda bulunan tutarsızlığın derhal çözüleceğini iletti.

Bu durumun ne kadar yaygınlık kazandığı henüz belirli değil ancak konu hakkındaki tek kanıt, bir Reddit kullanıcısının dev sosyal medya platformuna sunduğu bir fotoğraftan ibaret ancak söyleyebiliriz ki akıllı telefonların bulundurdukları RAM miktarını yanlış olarak yansıtması yaygın bir durum değil. Ancak Samsung'un yeni modelin raflara ulaşacağı güne kadar bu sorunu düzeltecek bir yazılım güncellemesi geliştirme niyetinde olduğu biliniyor.

Elbette bu durumun donanımsal olarak oluşma ihtimali de mevcut. Samsung'un bir şekilde Galaxy S10 üretim bandından bazı ünitelerin bir şekilde daha az RAM ile çıktığının fark edilmesi durumunda bu cihazların ücretsiz olarak değiştirilmesi beklenilebilir. Bu durumun şirket tarafından nasıl karşılanacağını izlemek, ilginç olacaktır.

Ancak bu haber her ne kadar kullanıcıların cesaretini bu konuda kırıcı olabilecek olsa da yine de Samsung'un ön sipariş fırsatlarının oldukça iyi olduğunu belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar eski cihazlarını Samsung'a getirerek iyi bir indirim oranı karşılığında Samsung'un yeni amiral gemisi modeline daha uygun bir fiyatla ulaşabilecek. Dahası, ön sipariş veren kullanıcılar Samsung'un kablosuz kulaklık seti olan Galaxy Buds'a da bedavaya sahip olabilecek.

Okuyucu Yorumları