Galaxy S24, sahip olacağı RAM'le hayal kırıklığına neden olabilir

Samsung'un Galaxy S24 serisinin duyurulmasına iki aydan az bir süre kaldı. Ancak yeni gelen bir söylentiye göre, Galaxy S24 serisinde beklenin aksine RAM miktarı değişmeyecek.

Galaxy S24, sahip olacağı RAM'le hayal kırıklığına neden olabilir

Samsung'un yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını duyurmasına iki aydan az bir süre kaldı. Yaklaşan Galaxy S24 serisinin çeşitli özellikleri geçtiğimiz aylarda defalarca sızdırıldı. Bazı söylentiler Samsung'un nihayet yeni cihazlarında RAM'i yükselteceğini iddia ediyordu, ancak yeni bir söylenti bu iddiaları çürütüyor.

Güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Ice Universe'e göre, temel Galaxy S24 sadece 8GB RAM ile gelecek. Galaxy S24+ ise 12GB RAM'li bir varyanta sahip olacak. Söylenti ayrıca Galaxy S24 Ultra'nın da giriş seviyesi modelde 8GB RAM ve daha yüksek özellikli modelde 12GB RAM ile geleceğini iddia ediyor.

Bu bilgi doğruysa, en azından teknik açıdan Samsung için iyi görünmüyor. Tüketicilerin Samsung'un maliyetleri kısmasından ve amiral gemisi akıllı telefon serisinde dört yıl üst üste daha yüksek RAM sunmamasından hoşlanmayacağı kesin; üstelik cihazların daha fazla belleğe ihtiyaç duyduğu cihaz içi yapay zeka özelliğinin beklendiği bir dönemde. Özellikle 24GB'a kadar RAM sunan rakip Android markalarının akıllı telefonlarıyla karşılaştırıldığında durum hiç de iç açıcı görünmüyor.

Peki bu zamana kadar seri hakkında öğrendiğimiz başka neler var? Galaxy S24 ve Galaxy S24+'ın Kanada, Çin ve ABD dışındaki tüm ülkelerde Exynos 2400 işlemciye sahip olacağı düşünülüyor. Galaxy S24 Ultra ise her yerde Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy işlemciye sahip olacak. Her üç telefonun da 12MP selfie ve 12MP ultra geniş kameraya sahip olması bekleniyor.