Galaxy S6 ve HTC One M9 karşı karşıya!

Ve beklediğiniz karşılaştırma hazır: HTC ve Samsung'un yeni amiral gemilerini kapıştırdık!

Galaxy S6 vs HTC One M9!

Uzun bir bekleyişin ardından 2015'in en çok beklenen telefonuyla sadece 2 saat arayla tanıştık. Peki Samsung ve HTC'nin yeni cihazları karşı karşıya geldiklerinde, hangisinin hangi özelliği daha üstün görünüyor? Bu sorunun cevabını bulabilmek için Samsung Galaxy S6 ve HTC One M9'u detaylı biçimde karşılaştırdık.

2015, iki firma için de önemli. Samsung'un Apple'a kaptırdığı pazar payını Galaxy S6 ile geri alması gerekiyor, aksi halde firmayı daha da sıkıntılı günler karşılayabilir. Karlı hale gelmek isteyen HTC'nin umutları ise büyük oranda One M9'a bağlı. Tüm bunlar demek oluyor ki iki üretici de bize en iyisini sunabilmek için ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ve bizlere en iyi teknolojilere sahip akıllı telefonlar sundular.

O halde konumuza geri dönelim: Hangisi daha iyi; HTC One M9 mu, yoksa Samsung Galaxy S6 mı?

İşlem gücü

HTC One M9, piyasadaki en güçlü mobil işlemci olan 64-bit, sekiz çekirdekli Snapdragon 810'a sahip. Yani ister 4K film izleyin, ister Google Play'deki en yoğun grafiklere sahip FPS'leri oynayın, performans konusunda sıkıntı yaşamayacaksınız. Bu işlemci, bir de 3GB RAM'le bir araya geldiğinde ortaya muazzam bir güç çıkıyor.

Galaxy S6 ve HTC One M9 karşı karşıya!

Qualcomm'un işlemcisinden vazgeçtiğini bildiğimiz Samsung, henüz doğrulamasa da büyük ihtimalle kendi geliştirdiği 64-bit Exynos 7420 işlemciyi kullanıyor. 3GB RAM'le birlikte bu işlemci, kağıt üzerinde M9'u bile geride bırakıyor.

Samsung'un TouchWiz arayüzünün bir miktar daha temizlenmiş ve uygulama sayısının azaltılmış olması iyi haber. Bu sayede Android Lollipop'un işlevlerinin tadını çıkarırken Samsung araya girmemiş oluyor.

Galaxy S6 ve HTC One M9 karşı karşıya!

HTC One M9 da Android Lollipop ile geliyor ve üzerinde Sense 7.0 kullanıcı arayüzüne yer veriyor. Sense'in bu sürümünde uygulamalarınızı bulunduğunuz konuma göre sıralayan akıllı bir widget var.

Tasarım ve ekran

Tasarım ve ekran

Tasarım

HTC One M9'i elinize alıp çok fazla incelemediğiniz sürece onun geçen seneki One M8'e çok benzediğini düşüneceksiniz. Tayvanlı firma, geçen senelerde başarı konusunda sıkıntı çekmeyen tek parçadan oluşan metal gövdeyi korumuş. Cihaz, 2014 sürümüne göre biraz daha kısa ve birazcık daha şişman.

Samsung tarafına döndüğümüzde Galaxy S6'da köklü değişikliklerin yapıldığını ve cihazın kenarlarının metal, arkasının ise camla kaplı olduğunu görüyoruz. Telefonun genel görünümü geçen seneki Galaxy S5'e benziyor, ancak kullanılan maddeler çok daha kaliteli. Ekran çerçevesi önceki sürüme göre incelmiş olsa da su geçirmezlik ve pil değiştirebilme özellikleri ortadan kalkmış.

Galaxy S6 ve HTC One M9 karşı karşıya!

Ekran

HTC, cihazında 5 inç'lik 1920x1080 piksel çözünürlüklü bir ekrana yer verdiği için, Samsung'un amiral gemisinin bir miktar gerisine düşüyor. Ancak telefonu kullandığınızda o kadar önemli bir fark olmadığını görüyorsunuz. HTC, LCD teknolojisinin sınırlarını zorlayarak harika bir ekran ortaya çıkarmayı başarmış.

Samsung ise S6'sında kullandığı Super AMOLED 5.1 inç 1440x2560 (QHD) ekranla piyasanın en iyi ve en parlak ekranlarından birini sunuyor. Cihaz, dışarıda 600 nit parlaklığa ulaşabiliyor, dolayısıyla, ekranı görmemek gibi bir problem yaşamıyorsunuz.

Galaxy S6, S5'in müthiş ekranını daha da ileriye taşıyor. Farklı bir ekran tasarımı peşindeyseniz Galaxy S6 Edge de ilginizi çekebilir.

Kağıt üzerindeki özellikler elbette önemli, ancak Galaxy S6'nın ekranının müthiş bir keskinliğe ve temizliğe sahip olduğunu itiraf etmeliyiz.

Kamera ve pil

Kamera ve pil

Kamera

HTC, M8'de megapiksel sayısını bir kenara bırakıp, resim kalitesine odaklanmıştı ve bize 4MP UltraPixel lensli kamerasını sunmuştu. Bu stratejinin ne kadar planlandığı kadar ilerlediği tartışılabilir ancak firma, bu sene farklı bir yol izledi ve amiral gemisinde megapikselleri bol, 20MP'lik bir ana kameraya yer verdi.

Samsung'un 16MP'lik kamerası kağıt üzerinde HTC'nin Sony kamerasını geçemiyor, ancak ilk testlerimiz Galaxy S6'daki geliştirmelerin çok daha iyi olduğunu gösterdi. Ancak HTC, cihaz piyasaya sürülmeden önce geliştirmelerin geleceği sözünü veriyor; yani bu fark muhtemelen kapanacak.

Galaxy S6 ve HTC One M9 karşı karşıya!

Pil

Akıllı telefonların pillerinin üzerinde yazan mAh değeri, onların pil ömrünü tam anlamıyla belirlemese de, buna etkisi var. HTC One M9, geçen seneki 2600mAh'lik pilini 2800mAh'e yükseltiyor. Geçen seneki modelin testlerimizde iyi sonuçlar verdiğini düşünerek, M9'dan daha da iyisini bekleyebiliriz.

Galaxy S6 ve HTC One M9 karşı karşıya!

Galaxy S5'e göre daha küçük, 2550mAh'lik bir pille gelen Galaxy S6'nın nasıl bir pil ömrü sunacağını ise ancak testlerimiz gösterecek. QHD ekran, Samsung'un işini zorlaştıracak gibi görünüyor, ancak bir karara varmak için henüz çok erken.

Depolama, anahtar özellikler ve sonuç

Depolama, anahtar özellikler ve sonuç

Depolama

Samsung, Galaxy S6'nın RAM ve depolama teknolojisinde yaptığı geliştirmelerle daha yüksek bir performans sözü veriyor. Ancak bu geliştirmelerin ve muhtemelen yeni tasarımın karşılığında cihaz, microSD slotundan olmuş. Sonuç olarak 16GB'lık model ortadan kaldırılmış ve 32, 64 ve 128GB'lık modeller ortaya çıkarılmış. Depolama alanının artması, fiyata da doğru orantılı olarak yansıyabilir.

HTC ise 32GB depolama alanına sahip One M9'da microSD kart desteği sunmaya devam ediyor.

Anahtar özellikler

Teknik özellik listesindeki standart maddelerin yanında, One M9 ve Galaxy S6'nın kendilerine has bazı yanları da var. HTC One M9, Dolby ses geliştirmeleri sayesinde kulaklık kullanırken veya kullanmazken sanal sarmal ses sunabiliyor. One M9'un kendisini farklı yapan en önemli özelliği ise tamamen metalden oluşan tek parçalı tasarımı.

Galaxy S6'nın yenilenen parmak izi tarayıcısının artık parmağınızı sürmeye gerek kalmadan, dokunuşla etkin hale gelebildiği bilgisi veriliyor. Yani parmak izi tarayıcısını aynı iPhone'da olduğu gibi, parmağınızı düğme üzerinden geçirmeye gerek kalmadan kullanabiliyorsunuz. Bunun dışında bizi en çok heyecanlandıran yenilik, cihazın harika görünen QHD ekranı oldu.

Bu arada FM radyo meraklıları için HTC One M9'un bu özelliğe sahip olduğunu, Galaxy S6'da ise FM radyo olmadığından akış hizmetlerini kullanmak zorunda olduğunuzu söyleyelim.

Sonuç

İki cihaz da kağıtta yazılı özelliklere baktığımızda müthiş görünüyorlar. Benzer şekilde tasarımları da kaliteli ve göze hoş görünüyor. Bununla birlikte HTC'nin Full HD ekranı, Samsung'un QHD ekranının yanında biraz geride kalıyor.

Daha fazla pikselin daha fazla güce ihtiyaç duyacağı bir gerçek ve Galaxy S6, pil kapasitesi konusunda bir miktar geriye gitmiş görünüyor. One M9'un pili ise güçlendiğinden HTC'nin cihazı, bu sene uzun pil ömrüyle öne çıkabilir.

Ekran çözünürlüğü ve görünüm dışında iki telefon arasında çok fazla fark görünmüyor. Bu iki müthiş cihazdan hangisini tercih ederseniz edin, pişman olmanız oldukça zor.

Okuyucu Yorumları