HTC One (M8) detaylı testte!

HTC'nin yeni amirali One (M8)'i İngiltere'den getirip test merkezimizde konuk ettik. İşte One (M8)!

CHIP Online Notu 96
  • Harika tasarım
  • Üstün performans
  • Genişletilebilir hafıza
  • Etkili Duo kamera
  • BoomSound hoparlörler
  • Keskin ekran
  • Sense 6 arayüzü
  • 4K video yok
  • Su geçirmeme özelliği yok
  • Pil çıkartılamıyor

Uzun bir süredir sızıntılarla gündemimizi bir hayli meşgul eden HTC'nin yeni amirali HTC One (M8) sonunda tanıtıldı. İngiltere'de düzenlenen lansmanına katılarak tanıtımına yakından şahit olduğumuz yeni amirali elbette CHIP Online olarak ayağımızın tozuyla test merkezimizde mercek altına almayı ihmal etmedik ve tüm özelliklerini detaylı bir şekilde inceledik. Neredeyse her alanda bir gelişme sunan One (M8), büyük yeniliklerle geliyor. Şimdiden uyaralım, oldukça uzun bir inceleme olacak. O yüzden kendinize bir kahve alsanız iyi edersiniz...

Kaliteyi hissedeceksiniz

HTC, ilk One'ın DNA'larını temel alarak baştan tasarladığı yeni amirali, dış görünüşüyle de yenilemeyi ihmal etmemiş. Yenilenen kasa artık yüzde 90 metalden oluşuyor. Bu oran bir önceki One'da yüzde 70 civarındaydı. Bu nedenle One (M8)'i elinizde tuttuğunuzda kaliteyi gerçekten direkt olarak hissedebiliyorsunuz.

One (M8)'de kavisli yapı aynen korunuyor, hatta eskisine nazaran daha fazla kavis kazanmış gibi. Böylece elde harika bir tutuş hissi uyandıran cep, iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. İncelediğimiz modeliyle koyu gri renginde olan cebin ayrıca gümüş ve altın renkli modelleri de satışa sunulacak. Ayrıca bu noktada incelediğimiz One (M8)'in beraberinde HTC Dot View akıllı telefon kılıfıyla birlikte geldiğini de söyleyelim. Kapalıyken bile anında telefon erişimi sağlayan bu akıllı kılıf, özellikle tasarımıyla dikkat çekici görünüyor. Saati ve hava durumunu renkli noktalarla yüzeyinde görüntüleyen Dot View ayrıca; aramaları yanıtlamanıza ve e-posta bildirimlerini almanıza da olanak tanıyor.

One (M8)'in ağırlığı 160 gram, kalınlığı ise 9.35 mm. Bu değerleriyle Samsung Galaxy S5'ten biraz daha kalın ve ağır olduğunu söyleyebiliriz. Amirallerin detaylı karşılaştırmalarına incelememizin ileriki bölümlerinde ayrıntılı olarak değineceğiz.

Daha yakından bakalım

Şimdi One (M8)'in çevresine daha yakından bakalım. Telefonun tasarımında bazı değişikliklere gidildiğini söylemiştik. Buna gövdede yer alan bağlantılar da dahil edilmiş. Mesela önceki One'da sol köşede yer alan güç butonu sağ köşeye, kulaklık girişi ise telefonun alt kenarına taşınmış. Ayrıca yeni One, Nano-SIM kullanıyor. SIM kart çekmecesi yine telefonun sol kenarında yer alıyor. Sağ tarafta ise bir başka çekmeceyle karşılaşıyoruz. Evet, tahmin edebileceğiniz gibi yeni One'da artık microSD kart seçeneği mevcut. Tıpkı Galaxy S5 gibi One (M8) de tam 128 GB'lık microSD kart desteği sunuyor. Böylece depolamayla ilgili sıkıntılar ortadan kalkıyor.

One (M8)'in tasarımında dikkat çeken diğer bir nokta da, daha önce size CHIP Online üzerinden de aktardığımız gibi kapasitif tuşların artık yer almaması. Bu tuşları ekranın altından kaldırarak ekranın içine sanal olarak dahil eden HTC, ayrıca bu tuşlara bir yenisini daha eklemiş. Geri ve ana sayfa butonlarının yanında artık açık uygulamaları görmek için bir buton daha bulunuyor.

Ekranın hemen üst ve altında hoparlörler yerlerini koruyor. Yenilenen BoomSound hoparlörler, ilk One'a göre çok daha iyi bir performansa sahip. Selef modelin ses başarısını düşünürseniz bunun hiç de yabana atılmayacak bir seviyede olduğunu tahmin edebilirsiniz. Dahili amplifikatörleriyle zengin ses sunan hoparlörler, bas ve tiz dengeleme yazılımı sayesinde en yüksek ses seviyelerinde bile bas ve vokalleri iyi şekilde duymanızı sağlıyor.

Cebin tasarımını geride bırakmadan önce ön tarafta güçlü bir ön kameranın, arkasında ise iki ayrı kameranın bizleri karşıladığını ve son olarak One (M8)'in kapağının açılmadığını ve bataryasının değiştirilemediğini de söyleyelim.

Teknik kadro ve performans

Tasarımı geride bıraktığımıza göre şimdi biraz daha teknik bilgilere göz atabiliriz. Söze önce ekrandan başlayalım. (M8)'in ekranı tam 5.0 inç boyutunda. 1080x1920 piksel, yani Full HD görüntü üreten cep, 441 ppi piksel yoğunluğu sunuyor. Yani ekran tam anlamıyla keskin, parlak ve canlı. Super LCD3 panelin sahibi olan One (M8)'in ekranı Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor.

One (M8), her anlamda çok güçlü bir telefon. (M8), Qualcomm'un en güncel işlemcisi Snapdragon 801'i kalbinde taşıyor. Dört çekirdekli yapıda olan işlemci, 2.3 GHz hızında çalışıyor. Bunu 2 GB seviyesinde RAM bellek takip ediyor. Grafik işlemci olarak da elbette Qualcomm'un Adreno 330 grafik birimi kullanılıyor. Güçlü teknik kadrosundan da anlaşılabileceği gibi telefonun performans konusunda en ufak bir sıkıntısı yok. Zaten bunu incelememizin devamında test sonuçlarıyla da göreceğiz.

16 ve 32 GB'lık iki farklı modelde üretilen One (M8)'in incelediğimiz sürümü 16 GB'lık hafızaya sahip. Bunun yaklaşık 11 GB'ı kullanılabilir durumda. Ancak microSD kart desteği ile 128 GB'lık ek alan sahibi olmak mümkün. One (M8)'e microSD kart desteği gelmesi cebe büyük avantaj sağlıyor.

Yeni amiralin performans notlarına geçmeden önce getirdiği kablosuz bağlantı teknolojilerinden de bahsedelim. One (M8), önceki modelde olduğu gibi yeni Wi-Fi standardı 802.11 ac'ye tam destek veriyor. Bunun yanında Wi-Fi Direct, DLNA, Bluetooth 4.0 ve elbette NFC desteği de telefonda yer alan diğer bağlantılar. Son olarak cebin LTE, yani 4G'yi desteklediğini de söyleyelim.

Performans notları

Evet, sırada yeni amiralin performans notları var. Telefonla geçirdiğimiz süre boyunca onu pek çok alanda yorduk, benchmark uygulamaları yardımıyla teste tabi tuttuk ve daha gerçekçi sonuçlar için grafik ve işlem gücü yüksek oyunlarda denedik. Sonuç şaşırtıcı değildi elbette; yeni amiral, performansıyla tamamen sıkıntısız bir model olmayı başarıyor.

İlk durağımız elbette her zamanki gibi AnTuTu Benchmark. Yaptığımız AnTuTu testinde tam 33972 skorunu alan cep, zirvedeki mücadeleye katılıyor. (M8); daha önce incelediğimiz Samsung Galaxy Note 3, Sony Xperia Z1 ile Z1 Compact ve LG G2'nin ardından az farkla beşinci sırada bulunuyor. Ancak skorların birbirine oldukça yakın olduğunu söyleyelim.

CPU Prime'a baktığımızda ise One (M8)'in hemen Galaxy Note 3'ün ensesinde olduğunu görüyoruz. Note 3'ün 8645'lik skoruna karşılık One (M8), 7483 puanı toplayarak ikinci sıraya yerleşiyor.

One (M8)'in asıl fark yarattığı nokta grafik performansı. Yaptığımız 3DMark Benchmark'ına göre telefon, tam 20319 puan alarak zirveye yerleşiyor. Onu Xperia Z1 takip ederken üçüncü sırada ise yine bir başka Sony'yi, Z Ultra'yı görüyoruz.

Yine bir başka grafik testi olan Epic Citadel'e baktığımızda zirvede eşitlikle karşılaşıyoruz. One (M8), Xperia Z1, Z1 Compact ve Z Ultra, 59 FPS ile zirvede yenişemiyorlar. Onları LG G2 ve son sırada 37 FPS ile Galaxy Note 3 takip ediyor.

Son benchmark testimiz, HTML5 performansını ölçmek için Vellamo oluyor. Yaptığımız testte HTML5 performansıyla (M8), 1830 puan toplayarak listenin gerisinde görünüyor. Fakat bu sonuç sizi cebin internet performansının kötü olduğu şeklinde bir yanılgıya sokmasın. Yaptığımız internet dolaşımlarında cebin internet performansıyla gayet akıcı bir deneyim yaşattığını gözlemledik.

Oyun deneyimi

Elbette One (M8)'i pek çok oyunda da denedik. Grafik ve işlem bakımından cepleri bir hayli yoran oyunlardan olan Real Racing 3, Dead Trigger 2, Thor: The Dark World ve ShadowGun DeadZone'la geçirdiğimiz süre boyunca cebin en ufak bir sıkıntıyla karşılaşmadığını söyleyelim. Güçlü grafik performansıyla oyunları akıcı bir şekilde çalıştırabilen One (M8), böylece onu tercih edeceklere mobil bir konsol olarak da hizmet verecek gibi görünüyor.

İşletim sistemi ve arayüz

HTC One (M8), işletim sistemi olarak Android 4.4 KitKat'le geliyor. Böylece en güncel Android deneyimi sunan amiral, Sense arayüzünü de yenileyerek yeni sürüm olan Sense 6'ya geçmiş. Arayüz tasarımı ve kullanımıyla Sony Xperia'lar kadar başarı sağlayan HTC, bu konudaki gelişimini son hızla sürdürmesi sevindirici.

Yeni arayüz eskisine çok benzese de bazı değişiklikler elbette var. Eskisiyle karşılaştırıldığında daha modern hale gelen arayüz, yazı tipleriyle de farklılık yaratıyor. Kilit ekranında direkt olarak ana ekran güncellemelerini, sık kullandığınız gönderileri ve haberleri aldığınız BlinkFeed'e geçiş de arayüze eklenmiş. Ayrıca, yine iki parmağınızı yukarıdan aşağıya kaydırdığınızda direkt olarak Wi-Fi ve diğer önemli ayarları yapılandırabileceğiniz menüye geçiş yapabiliyorsunuz. Bu arada BlinkFeed de eskisine nazaran daha sezgisel bir kullanım sağlıyor.

Yazılımda dikkat çeken bir diğer yenilikse Motion Launch, yani jestlerle kontrol özelliği. Dahili hareket sensörleri sayesinde konum ve hareketi algılayabilen One (M8), artık ekranı açmak için yalnızca çift tıklamanıza olanak tanıyor. Bunun yanında telefon kilitliyken parmağınızı ekranda sola, sağa, yukarı ve aşağı yönde sürüklediğinizde farklı işlevleri de yerine getiriyor. Jeste göre widget panelini, BlinkFeed ekranını açan cep, ayrıca yine sesli aramayı başlatabiliyor.

Başarılı uygulamalar

Yeni One, Fitbit ismi verilen bir uygulamayla Fitness işinden de geri kalmıyor. One'da bir kalp ritim izleyicisi yok, fakat telefon Fitbit ile spor motivasyonu sağlayabiliyor. Adım sayar olarak kullanabileceğiniz bu uygulama ayrıca; aldığınız mesafeyi kilometre cinsinden size bildiriyor, yaktığınız kalori miktarını gösteriyor ve besin programı hazırlayabilmenize olanak tanıyor.

Ceple gelen diğer bir uygulama ise Sense TV. Sense TV, One (M8)'i televizyonunuzla entegre edebilmenize olanak tanıyan bir uygulama. Cebi bir akıllı uzaktan kumanda olarak kullanmaya olanak tanıyan bu uygulama, program tavsiyelerinde de bulunarak farklı bir deneyim yaşatıyor.

Batarya detayları

Sıra geldi HTC One (M8)'in bataryasına. One (M8)'in üzerinde 2600 mAh'lik bir batarya bulunuyor. Evet, bataryanın kapasitesi ilk etapta beklentilerin altında kalabilir. Zira Galaxy S5'te 2800 mAh'lik bir batarya bulunuyor. HTC One (M8)'de ise en azından 3000 mAh'lik bir batarya görmek isterdik. Fakat cebin Qualcomm'un yeni verimli Snapdragon 801 yonga setli işlemcisiyle geldiğini bu noktada hatırlamak lazım. Bu sayede pil ömrü yönetimini başarılı şekilde sağlayan cep, selefinden yüzde 40 daha uzun pil ömrü sunuyor. 20 saate kadar konuşma süresinin sahibi olan cep, 496 saate kadar da bekleme süresi sağlıyor.

Diğer yandan yeni One, önceki modelden tanıdığımız Güç Tasarruf modunun yanına yeni bir mod daha ekliyor. Üstün Güç Tasarruf modu olan bu modla birlikte cebin bataryası %5, %10 veya %20'yi gösterdiğinde pek çok uygulamayı devre dışı bırakarak kendini kısıtlıyor. Yalnızca arama yapabileceğiniz, mesaj ve e-posta gönderebileceğiniz "kısıtlı" bir kullanıma geçerek, acil durumlarda iletişimden kopmadan şarjınızın saatler boyunca dayanmasını sağlıyor.

Samsung Galaxy S5'in pil tasarrufuna yönelik özel işlevlerinin yanında One (M8)'in de bundan geri kalmaması sevindirici. Böylece zaten pil ömrüyle halihazırda günü rahatlıkla çıkartabileceğiniz bir cepken, bu özelliğiyle birlikte kusursuzlaşmayı başarıyor.

Ultrapixel kamera ve özellikler

Ve geldik One (M8)'in en önemli özelliğine. Amiralinde geçen seneki Ultrapixel teknolojisine destek vermeyi sürdüren HTC, cebin ana kamerasının hemen üzerinde bir kameraya daha yer veriyor. Derinlik sensörü olarak görev yapan bu kamera, fotoğrafların odak noktasını sonradan değiştirebilmenize izin veriyor. Çekilen fotoğrafların içine derinlik bilgisi ekleyen bu sensör, çektiğiniz fotoğraflara daha sonra bakarken herhangi bir yere dokunarak odaklama seviyesine karar verebilmenize olanak tanıyor. Fotoğraf modları arasında UFocus olarak isimlendirilen bu özellikle, az sonra değineceğimiz çok farklı bir deneyimde bulunabiliyorsunuz.

HTC, amiralinde yine megapikselden ziyade lenste kullandığı Ultrapixel teknolojisine dikkat çekiyor. Bu konuda bir bakıma haklı olduğunu söyleyelim. Zira çekilen fotoğraflar gerçekten çok kaliteli görünüyor. Yaptığımız çekimlerde çok iyi sonuçlar aldık. Üzerinde bulunan güçlü çift LED flaşıyla karanlık çekimlerde de yüksek görüntü üretebilen kameranın tek handikabı 4 MP değerinde olması. Çekilen fotoğraflara normal boyutunda baktığınızda güzel görünüyor, fakat yaklaştırmaya başladığınızda bozulmalara şahit oluyorsunuz.

Cebin ön yüzünde ise 5 megapiksellik bir "selfie" kamerası görüyoruz. Net selfie'ler için güçlü bir kameraya yer verilen cepte, fotoğraf modları arasında ayrıca bir Selfie moduna da yer verilmiş. Böylece günümüz modasına uyup net selfie'ler çekebilirsiniz.

Çekim modlarına geçmeden önce bir diğer teknik detayı daha verelim. One (M8)'in desteklediği en yüksek video çözünürlüğü 1080p. Bilindiği gibi Galaxy S5'te 4K video kaydı mevcut. Fakat anlaşılan HTC, henüz bu görüntü formatına geçmeyi uygun görmemiş.

Kamera detayları ve UFocus

One (M8)'de yer alan kameranın hızı inanılmaz derecede iyi. Anı kaçırmadan hızlı bir şekilde sahneyi yakalayabiliyor ve sonrasında da hemen hızlı bir şekilde üzerinde iyileştirmeler yapabiliyorsunuz. Bu noktada, One (M8)'in en önemli özelliği olan derinlik sensörünün katkısı sonucunda doğan UFocus'tan bahsedelim. UFocus ile çektiğiniz bir fotoğrafın odak noktasını istediğiniz şekilde değiştirebiliyorsunuz. Örneğin çektiğiniz sahnede üç farklı kişi varsa, yalnızca fotoğrafta odağı nereye çekmek istediğinizi belirterek bu üç kişiden herhangi birini öne çıkartabilirsiniz. Oldukça kullanışlı bir özellik.

One (M8), kamera fonksiyonlarıyla daha pek çok özellik sunuyor. Bunların çoğunu da fotoğrafın düzenleme noktasında kullanıma getiriyor. Bunlardan en az UFocus kadar ilgi çekici olanı Dimension Plus. Bu düzenleme modunda, çektiğiniz fotoğrafa derinlik bilgisi eklendiğinden dolayı fotoğrafa farklı açılardan üç boyutluymuşçasına bakabiliyorsunuz. Telefonu sağa sola çevirerek çektiğiniz fotoğrafı farklı boyutlarda görmek ilginç ve eğlenceli bir deneyim sunuyor.

One (M8)'de daha bunun gibi pek çok seçenek var. Bunlar arasında çektiğiniz fotoğrafa sanal gerçeklik öğeleri ekleyebileceğiniz, çeşitli filtre ve efektler uygulayabileceğiniz modlar bulunuyor. Tüm bunların dışında farklı çekim modları da yazılımda sunulmuş. Selfie, Zoe Kamera, İkili Çekim ve Pan 360 gibi zengin özellikler fotoğrafseverleri bekliyor.

Örnek Fotoğraflar

Karşılaştırma tablosu

Son olarak kısaca HTC One (M8)'in karşısında yer alan diğer amiralleri hatırlayalım ve bazı önemli özelliklerini karşılaştırarak incelemeyi tamamlayalım.

Samsung Galaxy S5


Galaxy S5'in One (M8) karşısında en dikkat çekici yanı 16 megapiksellik kamerası. S5'in 5312x2988 piksel değerindeki fotoğraflarına karşılık One (M8), Ultrapiksel kamerasıyla 4 megapiksel boyutunda 2688?1520 piksel fotoğraf çekebiliyor. Ayrıca Galaxy S5'in 4K video çektiğini de hatırlatalım. Bunun yanında Galaxy S5, IP67 su ve toz geçirmezlik özelliğine sahip. One (M8)'de bu özellik ne yazık ki bulunmuyor.

Samsung Galaxy S5'te de önemli geliştirmeler var. Telefonun 16 megapiksellik kamerası, fotoğrafları 0.3 saniyede çekebiliyor. Gerçek zamanlı HDR ve diğer yeni modlar, ortaya çok güçlü görünen bir telefon kamerası çıkarıyor.

Yeni HTC One, selefine benzer bir tasarıma sahip ve son derece kaliteli görünüyor. Samsung ise tam aksine ucuz görünen plastikten vazgeçmiyor. Bununla birlikte 145 gramlık Galaxy S5, 160 gramlık HTC One'dan biraz daha hafif.

İki telefon da Android'in son sürümü olan Android 4.4 KitKat ile geliyor. HTC, yeni hareket denetimli kısayollar ve düz simge tasarımları sunan Sense 6.0 arayüzüyle geliyor. Galaxy S5 ise değiştirebileceğiniz sayısız seçenek sunan TouchWiz ile geliyor.

İki amiralin de ekranları Full HD. (M8), 5.0 inçlik ekrana sahipken, Galaxy S5 5.1 inç ekranı taşıyor. (M8), Super LCD3; Galaxy S5 ise AMOLED ekranı kullanıyor.

Amirallerin işlemcileri Snapdragon 801. Fakat (M8)'in 2.3 GHz'ine karşılık Galaxy S5, 2.5 GHz hız sunuyor. Her iki cebin de RAM seviyesi 2 GB.

HTC One 2600 mAh, Galaxy S5 ise 2800 mAh bataryaya sahip. Fakat pil tasarrufuna yönelik özel işlevler her iki cepte de bulunuyor.

iPhone 5S

One (M8)'in teknik özellikleri oldukça güçlü. Qualcomm Snapdragon 801 işlemcisine karşılık Apple tarafında da yeni 64-bit çipli A7 işlemcisi oldukça güçlü görünüyor. Bu anlamda her iki cep de performans konusunda kayıp yaşatmıyor.

One (M8)'in Full HD Super LCD3 ekranı 5.0 inç boyutunda bir görüntü sunarken, iPhone 5S'in 4.0 inçlik ekranı daha kısıtlı bir görüntüye sahip.

Telefonların boyutlarına baktığımızda iPhone 5S'in daha ince ve hafif olduğunu görüyoruz. iPhone 5S, 7.6 mm kalınlıkta ve 112 gram ağırlığındayken (M8) daha ağır ve kalın duruyor. Tabii ki bunda iPhone 5S'in küçük ekranı önemli etken.

One (M8)'in iPhone 5S karşısında dikkat çeken diğer bir önemli özelliği ise 128 GB'lık microSD kart desteği sunması. Böylece depolama konusunda büyük konfor sunuyor.

LG G2

Diğer amirallerden sonra ortaya çıkmasına rağmen 2013'ün en iddialı telefonlarından biri olmayı başaran LG G2, özellikle cazip fiyatıyla fiyat/performans noktasında tüm dikkatleri üzerine toplamıştı. Güç bakımından One (M8)'e en yakın Android'li ceplerden biri olan G2, 2.26 GHz hızında Qualcomm Snapdragon 800 işlemciye ve 2 GB RAM'e sahip.

Ekran kaliteleri bakımından oldukça yakın olan iki cep de Full HD desteği gösteriyor. G2'nin ekranı 5.2 inç boyutunda ve One (M8)'in 441 ppi piksel yoğunluğuna karşın 424 ppi piksel yoğunluğuna sahip.

Metalik tasarımlardan hoşlanan kullanıcılara hitap etmeyen G2, plastik bir gövdeye sahip. Bu nedenle tasarım açısından One (M8) kesinlikle daha şık ve kaliteli görünüyor.

G2'nin optik imaj sabitleme teknolojisiyle dikkat çeken 13.0 megapiksellik kamerası iyi seviyede. Elbette One (M8)'in de derinlik sensörü getirmesi rekabeti bu noktada kızıştırıyor.

G2, en önemli çıkışı fiyat konusunda yapıyor. 1500 TL civarındaki fiyat etiketi, 2000 TL'nin altında olmasını beklemediğimiz One (M8) karşısında dikkat çekici.

Sony Xperia Z2

Sony'nin yeni amirali Xperia Z2 de oldukça iddialı bir model. Özellikle arayüz konusunda HTC kadar sağlam duran Sony, Xperia Z2'de One (M8)'de bulunan işlemciye yer veriyor. Her iki cep de 2.3 GHz Snapdragon 801 işlemciyi kullanıyor. Ancak Xperia Z2'nin RAM'i 3 GB kapasitesinde.

5.2 inç büyüklüğünde ekranı bulunan Xperia Z2 de yine 128 GB'lık microSD kart desteği gösteriyor. Ceplerin ağırlıkları neredeyse eşit. Ancak Xperia Z2'de 3200 mAh'lik bir bataryanın geldiğini de bu noktada söyleyelim.

Her iki cep de Anroid 4.4 platformunu paylaşıyor. 4K video kayıt yapabilen Xperia Z2'nin 20.7 megapiksellik kamerası da dikkat çeken noktalardan biri.

HTC One (2013)

Gelelim One (M8)'in selefine... One (M8), selefine göre tasarım olarak gelişmekle kalmayarak gövdesindeki metal oranını yüzde 90'a taşıyor. Ayrıca daha iyi bir pil, gelişmiş kamera ve BoomSound hoparlörlerle geldiğini de tekrar hatırlatalım.

One'dan sonra (M8)'e microSD kart desteği eklenmesi de önemli detaylardan biri. Hatırlayacak olursanız One'da hafıza genişletilemiyordu.

(M8)'de Sense arayüzü 6'ıncı versiyonuna ulaşarak selefini geride bırakıyor. Ayrıca arayüze getirdiği önemli güncellemeler de dikkat çekiyor.

Performans noktasında da (M8) çok daha iyi bir model. One, 1.7 GHz'lik Snapdragon 600 sahibiydi, fakat yine tıpkı (M8) gibi 2 GB RAM'le geldiğini hatırlatalım.

Elbette (M8), selefine göre çok daha iyi bir model. Fakat geçen yılın One'ı da performansıyla oldukça iddialıydı. Üstelik (M8)'in piyasaya girmesiyle birlikte fiyatının düşecek olması da ona avantaj yaratacak gibi. Şu anki fiyatının 1500 TL civarında olduğu düşünüldüğünde, (M8)'in satışa sunulması önceki One'a da yarayacaktır.

Özetle

Sonuç olarak toparlayacak olursak HTC One (M8), her şeyiyle çok güçlü bir telefon. Yenilenen ve gelişen tasarımı, Sense 6 arayüzü, güçlü teknik birimleriyle yüksek performans sunması, çift kamerasıyla hem kaliteli fotoğraf çekmesi hem fotoğraflara derinlik katması, kaliteli ses sağlayan BoomSound hoparlörleri ve dahasıyla dört dörtlük bir telefon olmayı başarıyor. Nisan ayının ortaları gibi ülkemizde de satışa sunulmasını beklediğimiz One (M8), eminiz ki piyasaya çıktığında tıpkı selefi gibi fazlasıyla ilgi görecek. Güçlü bir cep telefonu satın almak ve uzun süre kullanmak niyetinde olanlar, One (M8)'i gönül rahatlığıyla bekleyebilirler.

Kimler Almalı

Güçlü bir cep telefonu satın almak ve uzun süre kullanmak niyetinde olanlar, One (M8)'i gönül rahatlığıyla bekleyebilirler. Telefonun performansı ve kamera özelliklerinin yanında incelememizde de belirttiğimiz pek çok dikkat çekici özelliği bulunuyor.

Alternatifleri

HTC One (M8)'e alternatif olarak Samsung Galaxy S5'i ve Sony Xperia Z2'yi önerebiliriz. Her üç cebin de kendine göre bazı noktalarda sunduğu avantajlar ve dezavantajlar bulunuyor. Rahatlıkla birbirlerine alternatif olabilirler.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli HTC One (M8)
Ürün Markası HTC
CHIP Online Notu
96
İşletim SistemiAndroid 4.4.2
İşlemciQualcomm MSM8974AB Snapdragon 801
Çekirdek (CPU)4
Ekran TeknolojisiSuper LCD3
Ekran Boyutu5.0 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 1920 px
Grafik İşlemciAdreno 330
Bellek (RAM)2 GB
Dahili Depolama16 GB
Arttırılabilir Depolama128 GB
Ön Kamera5.0 MP
Arka Kamera4.0 MP
Çift HatYok
Wi-FiVar
NFCVar
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Var
BluetoothVar
FM RadyoVar
Bekleme Süresi496:00 saat
Konuşma Süresi020:00 saat
Boyutlar70.6 x 146.3 x 9.3 mm
Ağırlık160 gr.
Okuyucu Yorumları