Galaxy S8, Bluetooth 5.0 ile Gelen İlk Telefon!

Galaxy S8'in dünkü tanıtımda çok öne çıkmayan iki ilke imza attığını biliyor musunuz?

İlk kez Galaxy S8'de var!

Bluetooth 5.0 destekli ilk telefonu görmek için artık fazla beklemenize gerek yok çünkü Samsung, Galaxy S8'in Bluetooth 5.0'la geldiğini dün sessizce paylaştı.

Bluetooth 5.0 bağlantısı, Bluetooth 4.2'ye göre dört kat daha uzun menzil ve iki kat hız vadinde bulunuyor. Yeni standart sayesinde saatlere daha hızlı bağlanmanız, akıllı ev cihazlarından daha hızlı tepki almanız ve daha uzaktaki cihazlara bağlanmanız mümkün olacak. Ancak bu değişiklikleri hemen görmeyi beklemeyin, çünkü daha önceki Bluetooth sürümlerinde olduğu gibi Bluetooth 5'te de cihazların bu teknolojiyi desteklemeleri gerekiyor. Bu arada 5.0 tanımlamaları, kablosuz bağlantı üzerinden ses kalitesi konusunda herhangi bir geliştirme yapmıyor.

Gigabit LTE'ye Erişen İlk Telefon

Galaxy S8, gigabit LTE hızlarına ilk ulaşan telefonlardan unvanına da sahip. Telefon Snapdragon 835 ile geldiğinden ve bu yonga, X16 LTE modemi barındırdığından cihazın gigabit hızlarına ulaşması şaşırtıcı değil.

Samsung'un bazı Galaxy S8 modellerinde kullanacağı Exynos 8895 de gigabit LTE hızlarına ulaşabiliyor. Yani gigabit LTE, sadece Qualcomm yongasının sunduğu bir ayrıcalık değil.

Okuyucu Yorumları