Bluetooth 5 hakkında bilmeniz gerekenler!

Bluetooth 5 önümüzdeki hafta duyurulacak! Peki yeni teknolojide neler var?

Bluetooth 5'te neler var?

Bluetooth'u geliştiren grup, popüler kablosuz bağlantı türünün 5.0 sürümünü önümüzdeki hafta, 16 Haziran'da duyuracağını açıkladı. Bluetooth 5.0'ın telefonlara, laptop'lara, otomobil ses sistemlerine ne gibi yenilikler sunacağını çok merak ediyoruz. Cevabı Perşembe günü alacağız; ancak isterseniz şimdi Bluetooth 5.0 hakkında bildiklerimizi bir gözden geçirelim.

Daha hızlı: Bluetooth 5.0, Bluetooth 4.2 LE'den dört kat daha hızlı olacak, yani kusursuz koşullarda maksimum 2Mbps hıza ulaşabilecek.

Menzili daha uzun: Yeni teknoloji menzili ikiye katlayarak 200 metreye uzatacak. Bu sayede Bluetooth hoparlörlerinizi cihazınızdan daha uzağa yerleştirebileceksiniz.

Konum konusunda daha bilgili: Bluetooth 5.0 örneğin bir alışveriş merkezinde yolunuzu bulmanızı kolaylaştıracak yeteneklerle gelecek.

Nesnelerin internetine hazır: 5.0 sürümünde yapılan ince ayarlar ve optimizasyonlar, internete bağlı cihazlarınız için daha az güç tüketimi ve daha iyi performans anlamına gelecek.

Cihazlarınızı yenilemeniz gerekecek: Bazı Bluetooth yükseltmelerinin aksine bu güncellemede yeni yongalara ihtiyaç duyulacak. Eski cihazlar Bluetooth 5.0 ile çalışacak ancak yeni özelliklerden faydalanmayacak. 2017'nin tüm amiral gemisi telefonlarının Bluetooth 5.0 ile gelmesini bekleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları