Galaxy S8'de Hangi Asistanın Yer Alacağı Karıştı!

Samsung, Google'ın "ricası" sonrasında, bir sonraki amiral gemisi ceplerinde en önemli silahını kullanmayabilir!

Galaxy S8'de işler karıştı!

Teknoloji devi Samsung etkili sanal asistan teknolojilerinden VIV'i bünyesine kattığında bu özelliğin bir sonraki amiral gemisi Galaxy S8'de yer alacağına dair beklentiler oluşmuştu. Fakat yeni bir rapor böyle bir beklentinin boşa çıkacağına işaret ediyor.

Android 7 Nougat yazılımla gelecek olan Galaxy S8 ve Galaxy S8 edge'in önümüzdeki yılın ilk üç ayı içerisinde piyasaya sürüleceğine dair söylentiler de giderek ağırlık kazanıyor. En yeni iddialara göre her iki cihazda Android 7.1.1. yer alacak ve dolayısıyla Google'ın en çok ilgi gören Assistant özelliklerini yine bu iki modelde görebileceğiz. Bu yüzden Samsung'un bunun yerine VIV'i kullanmayı tercih etmesi oldukça düşük bir olasılık.

The Register'da yer alan rapora göre de Google'ın bu doğrultuda Samsung'tan VIV özelliğine yeni amiral gemisi modellerinde yer vermemesi konusunda bir ricada bulunmuş gibi görünüyor. Diğer yandan bu durum Samsung'un VIV asistanı Tizen cihazlar, Gear S3 ve yeni giyilebilir cihazlarda kullanmasına engel değil. Fakat Samsung'un VIV için harcadığı parayı düşünürsek firmanın bu özelliği sadece giyilebilir cihazlarla sınırlı tutmak istemeyeceğini söyleyebiliriz.

Okuyucu Yorumları