Galaxy S8'i Fotoğrafla Kandırmayı Başardılar!

Samsung Galaxy S8'e eklediği ve överek bahsettiği yüz tanıma işlevi, yine kaderinden kaçamadı ve böyle kandırıldı!

Galaxy S8'i kandırmak mümkün mü? Evet!

Galaxy S8'in arka yüzündeki parmak izi sensörüyle cihazınızı güven altına alabiliyor, parmağınızı kullanarak hızla ekran kilidini açabiliyorsunuz. Samsung'un tanıtımında da gördüğümüz üzere telefonda iris tarama ve yüz tanıma özellikleri de bulunuyor.

Samsung, birkaç hafta önceki bir tanıtımda Galaxy S8'deki yüz tanıma işlevinin kilit açma sorununu çözeceğini söylemişti. Ancak görünüşe bakılırsa işlevi bir fotoğrafla yanıltmak hala mümkün.

İnternette dolaşmaya başlayan bir videoda Galaxy S8'in yüz tanıma işlevinin bir fotoğrafla kandırılabildiği gösteriliyor. Cihazı yanıltmak için birkaç kez denemek gerekebiliyor ancak sonunda fotoğraf, gerçek yüz gibi tanınıyor ve cihazın kilidi açılıyor. Kullanılan fotoğrafın açısının ve mesafesinin, kilit açmaya uygun olduğunu söylemekte fayda var. Yani cihazın sahibinin herhangi bir fotoğrafıyla kiliti aşmak mümkün olmayabilir.

Video, kilidi aşmanın mümkün olduğunu gösterse de, bunun videodakine has bir durum olup olmadığını bilmiyoruz. Yine de hantal bir yöntem olan yüz tanımayı çoğu kişi tercih etmeyeceğinden, endişeye kapılmaya gerek yok.

Okuyucu Yorumları