Galaxy S8'in Pili, Bıçak Darbelerine Böyle Dayandı!

Galaxy S8'in pili kolayca alev alıyor mu? Samsung, Galaxy Note 7 fiyaskosundan yeterli dersi aldı mı? Cevap bu ilginç testte olabilir...

Galaxy S8'in piline işkence testi!

Yanıp patlamasıyla tarihe geçen Galaxy Note 7'deki sorunun kaynağının, Samsung'un araştırmaları sonucunda pil olduğuna karar verilmişti. Firma benzer bir sorunu gelecekte tekrar yaşamamak üzere sıkı çalıştı ve sekiz kapsamlı pil güvenlik denetimi ortaya çıkardı.

Peki Galaxy S8'in pili ne kadar dayanıklı? Bunu merak eden JerryRigEverything, Zach Nelson ile bir araya gelerek telefonu yavaşça parçalarına ayırdı. Dremel aracına maruz kalan cihazın pili de kesildi. Yukarıdaki videoda izleyebileceğiniz üzere cihazın lityum iyon pili ısınıyor ve bir miktar sıvı sızdırıyor. Pil alev almıyor ancak 6:56 civarında bir miktar duman çıktığı gözleniyor. Nelson soğuduktan sonra pili bir bıçakla kesiyor ancak bu herhangi bir yanmaya sebep olmuyor.

Tek bir telefonun bu şekilde test edilmesi elbette bilimsel bir değer taşımıyor ve Galaxy S8'in alev alıp almadığı konusunda çok fazla şey söylemiyor. Ancak pil güvenliği konusunda Samsung'un geliştirmelerine güvenmememiz için şimdilik bir neden yok.

Okuyucu Yorumları