Galaxy S8'in Yeni Pilinin Yaşam Süresi Daha Uzun Olacak

Pil ömründen farklı olarak yaşam süresi, bir pilin toplamda ne kadar yeniden şarj edilebildiğini gösteriyor. Galaxy S8 ise...

Galaxy S8'in pili daha uzun yaşayacak!

Samsung'un Galaxy S8 ve S8 Plus cihazlarını daha önceki Galaxy S7 ve S7 Edge'e göre daha büyük ekranlarla donatmış olsa da, pil kapasiteleri orantılı şekilde artmadı. Samsung yeni telefonunun pili ve ekranının güç verimliliğine biraz fazla mı güveniyor? Şirket, Galaxy S8 ve S8 Plus'ın şüpheli oranda küçük pil kapasitesinin bir açıklaması olduğunu söylüyor.

Tüm Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus sızıntıları burada!

Android Police'in yayınladığı yeni bir rapora göre, Samsung Galaxy S8 ve S8 Plus'ta kullandığı yeni nesil pillerin yaşam süresinin, Galaxy S7 ve S7 edge'in pilinden çok daha fazla olduğunu açıkladı. Şirketin iddiasına göre normal kullanım koşullarında Galaxy S7'nin pili bir yıl süre ardından toplam enerji kapasitesinin %20'sini kaybediyor. Buna karşılık olarak Galaxy S8 ise bir yıllık kullanım ardından sadece %5 maksimum kapasite kaybediyor.

Samsung bu başarıya nasıl eriştiğini maalesef açıklamadı, ancak tahminlere göre şirket ve ortaklarının yeni pil teknolojileri ile güç yönetimi sistemleri uzun vadede büyük tasarruf sağlayabiliyor. Eğer telefon pilinizin hızla eskimesi sinirinizi bozuyorsa, Galaxy S8 ve S8 Plus ile gelen bu piller sorununuzu çözebilir.

Okuyucu Yorumları