Game of Thrones'un beğenilmeyen finali için çok konuşulacak açıklama

Fenomen TV dizisi Game of Thrones'un yapımcıları, diziyi bitirirken finaldeki olayları anlatan 3 serilik bir sinema filmi projesi geliştirmişler. Ancak önlerine beklemedikleri bir engel çıkmış.

Game of Thrones'un finali için çok konuşulacak açıklama

Dünya çapında milyonlarca izleyiciye ulaşan fenomen TV dizisi Game of Thrones'un finali pek çok izleyici için beklentiyi karşılamamıştı. Bunun nedeni ise şimdi anlaşılıyor.

Dizinin yapımcıları, yeni verdikleri bir röportajda, dizinin finalindeki olayları çok geniş bir şekilde, 3 filmlik bir sinema serisiyle anlatmak istediklerini ancak kanalın bunu engellediğini açıkladılar.

Öykü bu kadar hızlı finale bağlanmamalıydı

Romanların yazarı George R.R. Martin de 2020'de dizinin sonunda 3 bölümlük bir sinema filmi serisi istediğini açıklamıştı. Ancak yayıncı, yapımcılara, sinemadan gişe elde etme hayalini bırakıp tüm enerjilerini televizyon kanalına harcamalarını söylemiş ve öykünün sinema filmi için vize vermemiş. Dolayısıyla, aslında ikişer saatten toplam 6 saatte anlatılacak final olayları, sadece bir saatlik final bölümüne sığdırılmış. Ayrıca, Lords of The Rings üçlemesi gibi bir Game of Thrones üçlemesini sinemada izleme fırsatını da kaybetmişiz.

Yapımcıların bu konuda istekli olması ve şimdi bu konuda açıklamalar yapmaları, George R.R. Martin'in kitapları hakkında bir sinema filmi için görüşmelerin başladığı şüphesini de uyandırıyor. Yakın gelecekte, Game of Thrones dünyasını konu alan sürpriz sinema filmi haberleriyle karşılaşabiliriz.