Game Pass abonelerine Call of Duty müjdesi

Microsoft, tüm Zenimax ve Activision Blizzard oyunlarının ilk günlerinde Game Pass'te olacağına söz verdi. Buna Call of Duty oyunları da dahil...

Game Pass abonelerine Call of Duty müjdesi

Microsoft Gaming CEO’su Phil Spencer, kısa bir süre önce yaptığı bir röportajda şirketin Activision Blizzard oyunlarını Xbox Game Pass’e getirme konusundaki kararlılığını yeniden belirtmişti. Spencer, Activision Blizzard’ın yanı sıra Xbox Game Studios’un oyunlarından oluşan “tam portföyün” Game Pass’te oyunların ilk gününde sunulacağını söyledi.

Her ne kadar şimdilik kesin bir çıkış tarihi açıklanmasa da, oyuncular Call of Duty oyunlarını yakında Game Pass’te görmeyi bekleyebilirler: ”Amacımız, ZeniMax, Activision Blizzard ve XGS’nin (Xbox Game Studios) oyun portföyünün tamamının ilk günlerinde Game Pass’te yer almasıdır.”

Spencer, Microsoft’un bu oyunların PC, konsol ve bulut hizmetleri üzerinde sorunsuz ve eş zamanlı olarak yayımlanmasını sağlamak için arka uç üzerinde çalıştığını belirtti. Bu hem Xbox Game Pass hem de stüdyolar için büyük bir galibiyet olacaktır. Activision Blizzard; Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch ve Diablo gibi en büyük oyun serilerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor.

Diğer tarafta ise Microsoft ve Sony, Call of Duty’nin PlayStation’da kalması için Temmuz 2023'te bir anlaşma imzaladı. Spencer, “Dünya çapında oyuncuların en sevdikleri oyunları oynamak için daha fazla seçeneğe sahip olacağı bir geleceği sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Bazı oyunların rakip platformlarda da yayınlanacağını doğrulanırken Spencer, geçtiğimiz hafta Diablo IV’ün 28 Mart’ta Xbox Game Pass’e geleceğini de duyurdu. Şirket, “Diablo IV’ün 28 Mart’tan itibaren 34 milyon Game Pass abonesi tarafından hem PC hem de Xbox konsollarında oynanabileceğini paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.