Gazzlers İncelemesi - Sevimli robotu makine tanrısı tapınağına ulaştırın

Diesel punk, kaos dolu bu çılgın VR nişancı oyununda sevimli robotumuzu Makine Tanrısı Tapınağına ulaştırmaya çalışıyoruz.

Sanal gerçeklikte ilk defa oyun deneyimleyecek kişiler genelde çok gerçekçi grafiklere sahip, uzun soluklu AAA kalitesinde bir oyun hayali kurarlar ki bu aslında doğal bir beklenti sayılabilir. Bu benim için de böyle olmuştu. Ancak üst düzey grafik kalitesine sahip bir PCVR gözlüğe sahip olmama rağmen geçen uzun bir yılın ardından, sanal dünya ne kadar çekici olursa olsun orada uzun süreler geçirmenin kolay olmadığını da anlamış bulunuyorum. Uzun süre kullananlar bana hak vereceklerdir. Dolayısıyla VR tarafında benim için artık hızlıca girip eğlenip çıkacağım oyunlar çok daha cazip. Yazdığım ilk VR oyun incelemesi Gazzlers’ın da bu tarzda olması çok iyi oldu elbette.

Bolt Blaster Games’in ilk oyunu olan Gazzlers; diesel punk, kaos dolu çılgın bir VR nişancı oyunu! Ginkgo topraklarında efsanevi bir tren yolculuğuna konu alıyor. Sadece tek bir amaç için bir araya getirilmiş küçük robot karakterimizin amacı Makine Tanrısı Tapınağı'na ulaşmak. Ancak oyun başlar başlamaz hemen anlıyoruz ki çılgın düşman orduları yüzünden bu hiç de kolay değil. Çılgın Gazzler orduları ülkenin dört bir yanında dolaşıyor. Bulabildikleri her türlü araç ile raylar boyunca sizi kovalayıp, durdurmaya çalışıyorlar. Ancak elbette yalnız değilsiniz. Dost canlısı ama biraz unutkan bir yapay zeka olan Phil, bu savaşınız sırasında sizi yönlendirmek ve silahlarınızı güçlendirmek için yardımcı oluyor.

Dozunda bir roguelite örneği
Oyuna ilk başladığınızda mekaniklere alışana kadar ilk ölümü tatmanız fazla uzun sürmüyor. Trende önünüzde sağ tarafta bir sağlık paketi ve sol bölümde de sınırsız cephane duruyor. Ancak merminiz bittikçe şarjörü alıp silaha takmanız gerekiyor bu sırada kalkanı kullanamıyorsunuz. Yoğun saldırı altındayken inanın kolay başlamıyor. Gazzlers’ın, Roguelite yapısı ile topladığınız hurdalar yanınıza kar kalıyor ve bir sonraki seferde yeteri kadar biriktirdiyseniz, sağlık seviyeniz, kalkanınız, loot performansınız ya da silahınız için güçlendirme almanız mümkün oluyor. Bu şekilde elbette her seferinde daha fazla ilerlemek mümkün oluyor.

Eskici geldi haaanım…
Peki bu hurdalar nereden geliyor? Vurduğunuz düşmanlardan ya da yol boyunca gök yüzünde göreceğiniz sıcak hava balonlarını vurarak elde edebiliyorsunuz. Dolayısıyla bir yandan düşmanlarla boğuşurken cephanenizin bir kısmını da bunlara ayırmayı unutmamanızı özellikle tavsiye ediyorum. Bu balonların bazılarında sağlık paketleri de bulunuyor. Özellikle oyunun başlarında fazla sağlık paketiniz olmadığı için bunları da kaçırmamalısınız.

Doğru güçlendirmeleri seçin
Size gelen saldırıları durdurmak için bir de kalkanınız var. Ancak bir süre sonra ısınıp devre dışı kalacağı için sürekli açık tutmanızı önermem. Ayrıca yeteri kadar oyun alanınız varsa eğilerek de bu atışlardan kaçabiliyorsunuz. Oyunda düşmanlar size dalga dalga saldırıyor. Başarılı olduğunuz her birinin ardından size iki ya da üç farklı silah yükseltmesi sunuluyor. Oyun tarzınıza göre bunlardan birini seçip elinizi kuvvetlendirmeniz mümkün. Yapışkan bomba atar ile tek seferde 4 katı cephane alabilen eklenti favoriniz olabilir. Bu şekilde silahı daha az dolduracağınız için dikkatiniz daha az dağılıyor.

Sonuç
Gazzlers, roguelite esintili bir on-rails arcade shooter oyunu. Her seferinde bir öncekinden gidebildiğiniz kadar daha uzağa gitmeye çalışıyorsunuz. Sadece VR için özel olarak tasarlanan Gazzlers’ın eğlenceli karşılaşmalarla dolu çılgın yolculuğunda fiziksel olarak nişan alıp, düşman atışlarını engelleyip kaçınırken sürekli diken üstünde kalıyorsunuz. Ama çok fazla eğlendiğimi söyleyebilirim. Steam’de demosu da var, en iyisi siz de bir göz atın.

75

Yapım Bolt Blaster Games
Dağıtım Odders Lab
Tür Roguelite FPS VR
Platform Steam VR/Quest VR/PSVR2
Web https://gazzlers.com/en