Gear S3: Samsung'un 64-bit Zaferi!

Cep telefonlarında 64-bit dönemini başlatan Apple olabilir. Ama Samsung da, 64-bit konusunda hiç boş durmadı!

Samsung'un 64-bit zaferi!

Eğer Apple telefonlara 64-bit'i ilk getiren şirketse, Samsung da bunu akıllı saatler için yapan ilk şirket oldu.

Yeni piyasaya sürülen Samsung Gear S3, piyasadaki en gelişmiş donanıma sahip. Saat, çift çekirdekli 64-bit ARM Cortex-A53 1.0GHz işlemci, HD grafikler, bellek, güç yönetimi ve LTE bağlantı teknolojisine sahip. Kısacası, Gear S3, düşük ücretli bir akıllı telefon kadar güçlü bir kol saati. Ama çoğu kişinin gözden kaçırdığı şu: Gear S3, 64-bit işlemcili ilk akıllı saat!

Mühendisler genellikle güç tüketimini düşürmek ve pil ömrünü uzatmak için telefonlara daha düşük performanslı bileşenlere yer verdikleri için bu dikkat çekici. Bunca sistem gücüne rağmen, Gear S3 Frontier ve Classic modelleri 3 güne kadar pil ömrü sunuyor.

64-bit çipin bir avantajı da görüntü işlemede daha tasarruflu çalışması ve daha bile fazla pil ömrü sağlaması. Ayrıca bu çip sayesinde saat daha modern işletim sistemlerini çalıştırabiliyor. Bu da daha gelişmiş uygulamalar anlamına geliyor.

Saat ayrıca Mali-T720 grafik işlemcisi taşıyor. Bu çip yüksek çözünürlüklü video desteği sağlıyor ama 1.3-inç dairesel AMOLED ekran için açıkçası biraz fazla güçlü diyebiliriz.

Okuyucu Yorumları